Veci ohľadne predplatného a zdieľania hesiel by sa mali meniť začiatkom budúceho roka.

Netflix viac či menej úspešne bojuje proti používaniu medzi používateľmi využívajúci jeden účet na prihlasovanie alebo zdieľanie medzi osobami, ktoré netvoria jednu rodinu bývajúcu na jednej adrese. O problematike prináša nové údaje web CNET.

Definovanie je jednoduché, no anomálie ako „dcéra študujúca 6 mesiacov v roku mimo domu“ a teda na inej IP adrese, je niečo, proti čomu sa bude ťažko bojovať.

Ako z toho von?

Napríklad testovaním toho, ako vyberať poplatky za extra používanie Netflixu navyše v Latinskej Amerike. O tom, že používateľov nedodržujúcich podmienky používania bude firma penalizovať, sa hovorí viac ako dva roky. Posledné mesiace prichádza od slov k činom a podľa vyššie uvedeného zdroja by mal Netflix účtovať štvrtinu cenu za ďalšieho člena v aktuálnom predplatnom.

Aspoň takto sa to deje v krajinách Latinskej Ameriky. Netflix ale nešpecifikoval cenotvorbu pre zvyšok sveta alebo vopred rozdelené cenové oblasti ako napríklad USA, Európa atď.

Ak by aktuálny predpoklad, hoci postavený na počtoch z vyššie uvedenej oblasti krajín bol pravdivý, nové ceny by mohli vyzerať nasledovne.

Pre základný účet s cenou 7,99 eur by to boli 2 eurá, v štandardnom účte za 9,99 eur by príplatok vyšiel na 2,5 eur a za prémiový v cene 11,99 eur by ste platili za každého ďalšieho používateľa 3 eurá navyše. To všetko za predpokladu, že ste niekomu mimo váš plán „posunuli“ vaše prihlasovacie údaje alebo by vám na to Netflix na základe IP adries prišiel. Uvidíme, aké horúce to nakoniec bude.

Netflixu idú po krku viaceré služby. Nie že by sa ich za posledné dva roky vyrojilo nejako veľa. Hlavne sa stalo to, že prišli do regiónov, kde sme o nich mohli len snívať. Áno, napríklad na Slovensko. HBO Go sa skvalitnilo a premenilo na HBO Max, objavil sa Disney+ a tiež tu máme Apple TV+.

A všetky sú lacnejšie. Nedá sa to ale porovnať len podľa ceny. Chudobnú ponuku Apple TV+ alebo horšie rozhranie a aplikácia pre HBO Max, no a nakoniec aj veľmi obmedzený základný účet so 480p v Netflixe. Každá služba má svoje pre a proti.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.