Dostupné sú dve európske krajiny, v ktorých si používatelia môžu zaplatiť za zdieľanie účtov.

Streamovacia služba chce sprísniť podmienky, za akých sa používa zdieľanie účtov. Štandardné rodinné zdieľanie, rovnako ako aj bežné účty, boli zdieľané medzi viacerými používateľmi a to bolo v rozpore s podmienkami používania. Do pilotného projektu, ako umožniť používateľom platiť si za ďalšie osoby, ktoré používajú daný netflixový účet, sú zahrnuté ďalšie krajiny. Firma oznámila ceny tejto možnosti v Kanade, na Novom Zélande, v PortugalskuŠpanielsku.

Zdieľanie účtov používa viac ako 100 miliónov domácností. To podľa firmy ovplyvňuje schopnosť ďalej investovať do novej tvorby. Netflix využíva legitímne nástroje, no napriek tomu ide o citlivú tému. Viac ako represie chce ponúknuť používateľom riešenie. Nie každý totiž vedome porušuje podmienky používania a niektorí si neuvedomujú, že zdieľanie hesiel alebo používanie služby mimo jednu domácnosť, je v rozpore s týmito podmienkami.

Služba v minulosti zaviedla aj viaceré nástroje, ako môžu používatelia prejsť do svojho účtu a preniesť si tak svoje dáta napríklad z rodinného účtu, ktorý nebol správne využívaný. Ako vidno ceny sa v jednotlivých krajinách budú líšiť a sú pravdepodobne prispôsobené trhovým možnostiam.

V prípade Portugalska bude cena 3,99 eur a v Španielsku bude stáť ďalší účet zapojený do zdieľania sumu 5,99 eur. V prípade, že bude služba dostupná aj na Slovensku, podobné ceny v tomto rozsahu očakávame aj u nás.

Po novom má pribudnúť nastavenie primárnej lokality, to znamená, že používateľ bude mať definovanú domácnosť alebo miesto, kde bude najčastejšie Netflix používať. Takisto by nemalo dochádzať k problémom, ak budú používatelia cestovať, alebo si budú chcieť pozrieť nejaké filmy na hotelovej televízii a prihlásiť sa svojim účtom na inom než svojom domácom území.

Zdroj: Netflix

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.