Reklamné účty sa osvedčili ako forma na zvýšenie tržieb, blokovanie reklamy bolo otázkou času.

Streaming Enhanced funguje ako rozšírenie v prehliadačoch Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge a podobných „Chromium“ prehliadačoch. Zatiaľ podporuje služby ako Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Hotstar a Chrunchyroll. Okrem preskakovania reklám podporuje aj preskakovanie úvodov, rekapitulácie z minulých častí, rôzne rýchlosti prehrávania a zmenu titulkov.

Ide o celkom veľký zásah do pôvodne navrhnutého rozhrania konkrétnej služby. Podľa webu ghacks.net sa k službám s reklamnými účtami pridá aj Amazon Prime. Kto bude chcieť zachovať pôvodné vysielanie bez reklám, bude musieť priplatiť 2,99 USD mesačne.

Fungovanie doplnku je založené na skripte, ktorý sa nachádza na serveri GitHub. Pracuje na princípe injektovania skriptu skipper.js do vybraných URL adries, konkrétne v týchto prípadoch ide o adresy ako netflix.com, amazon.*/ atď. Toto je prípad použitia na počítači, na smartfóne s Androidom je potrebné použiť prehliadač Kiwi Browser. Na Slovensku nie je dostupný účet Basic s reklamami, čiže túto funkcionalitu doplnku nevyužijete.

Poskytovanie reklám v službách, ktoré si na zakladali na vysielaní bez reklám, tvorí kombináciu biznisu v streamovacích službách. Z jedného pohľadu tu máme prilákanie zákazníkov na lacnejšie účty, alebo zotrvanie aktuálnych používateľov bez toho, aby službu odhlásili. Tak či onak sa k tomuto modelu pridali viacerí poskytovatelia filmového a seriálového vysielania ako Disney+ a Netflix.

okno doplnku Streaming EnhancedZdroj: GitHub

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.