Teraz sa dajú prenášať profily aj do existujúceho účtu.

Netflix ešte v októbri minulého roku zaviedol prenos existujúcich profilov do nových účtov. Chcel dosiahnuť migráciu z nekorektne používaných rodinných účtov pod samostatne platiace účty. Používatelia by mali so sebou potrebné meta dáta. Nový profil, ktorý by si vytvorili, by obsahoval aj rozpozerané filmy, obľúbené, profilovú ikonu, hry a iné nastavenia. Nevýhodou ale bolo, že išlo o proces spojený s vytvorením nového účtu. Záloha ale nebude obsahovať rozohrané pozície v hrách.

Teraz sa dá zmena spraviť do účtu, ktorý už existuje. K nástroju sa dostanete kliknutím na vašu profilovú ikonu vpravo hore a vybratím položky Transfer Profile. V ďalšom kroku kliknete na tlačidlo Start Profile Transfer a následne vybrať či pôjdu dáta do nového alebo existujúceho účtu.

Prenos profilov sa dá zakázať a môžete to urobiť z hlavného nastavenia kliknutím na ikonu vpravo hore a vybratím položky Account. V časti Settings je položka Turn off profile transfer. Toto nastavenie zamedzí exportovaniu profilov inam, avšak stále umožní importovať profily z iných účtov do tohto. Neprenášajú sa detské účty ani účty chránené PIN kódom. Na ich prenos najprv treba vypnúť túto ochranu.

netflix transfer ukazkaZdroj: Netflix

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.