Užitočná vlastnosť. Poslúži najmä vtedy, keď si chcete spraviť nový účet a nechcete byť v rodinnom.

Aspoň takto to prezentuje Netflix so životnými scenármi ako vyrastajúce deti, rozchody alebo len skrátka nové životné cesty ľudí. Novinka v podobe presunu dát vášho profilu pribudla vo webovom rozhraní Netflixu 17. októbra. Firma bude ľudí informovať o tom, že je pre nich novinka dostupná. My ju zatiaľ v našom profile Netflixu nevidíme. Názorne to ukazuje obrázok nižšie.

Zdroj: Netflix

Informácie profilu budú obsahovať vám personalizované návrhy, prezeranú históriu, váš zoznam filmov a seriálov, uložené pozície v hrách a ďalšie typy dát tvoriace nastavenie vášho profilu. Oceňujeme tento krok, najmä v spojitosti s hraním.

Takto nejako by mala vyzerať iniciatíva firiem, ktoré majú vaše dáta alebo vy im istý typ dát vytvárate, aby vám uľahčila migráciu. Hoci len v rámci služby ale aj to sa počíta. Popravde, nevieme si predstaviť export, ktorý poslúžil ako kompatibilný zoznam dát pre Disney+ či iné konkurenčné služby.

Životné situácie môžu byť rôzne. Na príklad to firma ilustruje v jednom smere. Teda odklon z akéhosi rodinného či zdieľaného účtu na nový. V tejto chvíli nám nie je zrejmé, či to bude fungovať aj krížovo medzi rodinnými účtami alebo zo samostatného profilu do niektorého zo zdieľaných účtov. Netflix takéto balíčky má a pripravuje ich na postupné rozšírenie do viacerých krajín sveta. Preto je táto otázka na mieste.

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.