Microsoft bude od 30. júla 2016 spoplatňovať prechod na Windows 10.

Na Slovensku za prechod na Windows 10, resp. za kúpu novej licencie operačného systému Windows 10 zaplatíte 135 eur v prípade štandardnej a 279 eur v prípade Pro verzie. Do 29. júla 2016 však môžete inovovať zadarmo.

Niektorí používatelia budú môcť prejsť na najnovšiu verziu systému Windows bez platenia aj po uplynutí spomenutého hraničného termínu. Microsoft to oznámil na svojom blogu, ktorý je určený pre vývojárov. Vysvetľuje v ňom, že spoplatnenie inovácie sa netýka „zákazníkov, ktorí využívajú asistenčné funkcie„. Ide teda o používateľov s určitou formou postihnutia.

Medzi asistenčné funkcie patrí napr. zväčšovacie sklíčko (funkcia pre zväčšenie objektov na obrazovke) alebo textové a vizuálne pomôcky namiesto zvuku, či ovládanie počítača pomocou rozpoznania hlasových povelov.

Microsoft zverejní bližšie detaily ohľadom tejto ponuky počas najbližších týždňov. Popravde, sme zvedaví, akým spôsobom dokáže Microsoft odlíšiť používateľov, ktorí majú postihnutie a využívajú spomenuté funkcie pre svoju potrebu a tých, ktorí budú iba chcieť využiť ponuku neobmedzeného bezplatného prechodu na Windows 10.

Zdroj: MS Blog

Prečítajte si aj:

NEPREHLIADNITE: Poznáme slovenské ceny inovácie na Windows 10. Od 30. júla bude spoplatnená

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit