Nový Pulse sa nadmieru vydaril. LED osvetlenie, ktoré má tento valcovitý reproduktor, je skutočne nádherné. Čisté LED svetlo s miliónmi farieb vás uchváti. A to nie sme priamo fanúšikmi takýchto hračiek v reproduktoroch.

Pulse 3 je 360° reproduktor. Môžete ho položiť hocikam a bude prehrávať hudbu rovnako dobre. Netreba ho nijakým spôsobom otáčať. Čo je vzhľadom na jeho tvar logické. Pripojiť k nemu môžete dve zariadenia. My sme štandardne vybrali notebook a smartfón. Hudba sa začne prehrávať podľa toho, ktoré do neho začne posielať údaje ako posledné. Reproduktor má na hornej a spodnej strane dva pasívne žiariče na zosilnenie basov. Vo vnútri má po obvode tri meniče s priemerom 40 mm.

Ozvučí priestor pri bazéne aj veľkú miestnosť. S výkonom 20 W o tom niet pochýb. Ovládanie sa dá realizovať cez aplikáciu alebo priamo na tele reproduktora. Tu je nadštandardná výbava prvkov. Miniatúrne LED diódy bielej farby ukazujú stav akumulátora a proces nabíjania. Tých je celkovo päť. Podsvietené sú aj tlačidlá Bluetooth a aktivovanie svetelných efektov. Pulse 3 nemusí nutne blikať počas prehrávania hudby. Aplikácia podporuje režim spojenia dvoch reproduktorov dokopy na oddelenie ľavého a pravého kanála sterea pre každý reproduktor samostatne. Zaujímavá je technológia JBL Connect+, ktorá podporuje reťazové zapojenie viac ako 100 reproduktorov do seba.

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Pulse 3
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]65 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]20
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, LED
Kapacita batérie [mAh]6000
Výdrž batérie [h]4,5
Vyhotovenieplast / látka
OdolnosťIPX7
Rozmery [mm]223 × 92 × 92
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon5/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]239

Odolá aj vode, čím sa stratia obavy z náhodného ponorenia alebo poliatia. Basový menič by pri vyššej hlasitosti vodu vyfŕkal sám. Na reproduktore je mikrofón na telefonovanie alebo na využitie s digitálnym asistentom. Cez aplikáciu sme si zmenili funkčnosť tlačidla na reproduktore na pozastavenie hudby.

Svetelné efekty sa dajú prepínať cez aplikáciu alebo tlačidlom na reproduktore. Môžete si tiež odfotiť obľúbenú farbu a tá sa bude efektne prelínať na LED osvetlení Pulse 3.

Zvukovo je to plnohodnotný reproduktor a sme radi, že používatelia nebudú platiť len za svetelné efekty. Dynamika basov bola najlepšia z trojice testovaných modelov. Po stránke zvuku nemáme tomuto modelu čo vytknúť. Jeho reprodukcia sa nám páčila. Vykreslené stredy a dobre podané výšky nás presvedčili o kvalite tohto modelu.

Hodnotenie
+ špičkové LED osvetlenie,
+ zvuk,
+ dynamika basov,
+ možnosti zapojenia,
+ odolnosť
– žiadne podstatné

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 239 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.