Aj Nikon predstavil efektnú mobilnú aplikáciu, ktorou je možné ovládať lepší fotoaparát.

Testovali sme Nikon Coolpix B500 – digitálny kompaktný fotoaparát, ktorý sa pýši 40-násobným optickým zoomom, Wi-Fi, Bluetooth ale i NFC pripojením. Je to poriadny fotoaparát, ktorý produkuje krásne fotografie aj pri nedostatku svetla. Páčil sa nám výklopný zadný displej a tiež napájanie pomocou ceruzkových batérií. Presne takéto niečo si želáme na turisticko-pracovné fotografovanie. Rozlíšenie snímača je 16 MPx, je to veľkosť 1/2,3“, BSI-CMOS a nám sa veľmi páčilo spojenie s mobilnou aplikáciou SnapBridge. Tá existuje pre Android a iOS a umožňuje do telefónu okamžite stiahnuť fotografiu alebo ju umiestniť na cloudový priestor Nikon Image Space, kde si môžete zálohovať svoje fotky.

Coolpix B500 sa výborne drží v ruke, pomáha k tomu gumený grip v prednej časti a pre človeka zvyknutého na ergonomické Nikon ovládanie je všetko hračkou. Blesk je zabudovaný, ISO sa nastavuje od 80 po 3200. S hmotnosťou 541 gramov sa zmestí do každej tašky.

nikonapps_web2016_8_nowat

Cena: 279 €
Zapožičal: Nikon

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.