Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nikon oznámil vývoj objektívu AF-S NIKKOR 500 mm f/5,6E PF ED VR – superteleobjektívu s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, ktorý je kompatibilný s digitálnymi jednookými zrkadlovkami Nikon formátu FX.

Vysokovýkonný objektív AF-S NIKKOR 500 mm f/5,6E PF ED VR je výrazne menší a ľahší než iné objektívy s rovnakou ohniskovou vzdialenosťou vďaka použitiu rovnakého optického prvku Phase Fresnel (PF), ako v objektíve AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR uvedeného v januári 2015. Tento kompaktný objektív umožňuje fotografovať z ruky a vďaka ľahkej prenosnosti je vhodný do rozmanitých situácií, od fotografovania rýchlo sa pohybujúcich objektov na športových podujatiach až po nepredvídateľné voľne žijúce zvieratá.

Dátum uvedenia a odporúčaná maloobchodná cena objektívu bude oznámená neskôr.

Informácie o optických prvkoch Phase Fresnel (PF) od spoločnosti Nikon

Optický prvok Phase Fresnel (PF) vyvinutý spoločnosťou Nikon poskytuje v kombinácii so štandardným skleneným optickým prvkom špičkový výkon v oblasti korekcie farebnej vady. Vďaka použitiu optického prvku PF možno vyrobiť objektív s úžasne kompaktným a ľahkým telom a menším počtom optických prvkov.

 

Značky: