Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon predstavuje binokulárne ďalekohľady 20×120 IV a 25×120 IV a kompatibilný stojan s adaptérom. Tieto veľké ďalekohľady sú ideálne na široký rad aplikácií od profesionálneho po voľnočasové využitie, ako sú prieskum, komerčný rybolov, plachtenie či astronomické pozorovanie.

Oba binokulárne ďalekohľady (20× aj 25×) poskytujú jasný obraz s vysokým rozlíšením vďaka veľkému priemeru objektívu 120 mm. Špičková optická konštrukcia binokulárneho ďalekohľadu 20×120 IV poskytuje ostrý obraz a verné farby s účinne minimalizovanými aberáciami. Binokulárny ďalekohľad 25×120 IV umožňuje dynamické pozorovanie s veľkým zväčšením a mimoriadne vyrovnaným obrazom a zároveň poskytuje široké zorné pole (zdanlivé zorné pole 64,7°).

Telo ďalekohľadu je vzduchotesné a vodotesné, čo zabraňuje vniknutiu dažďa alebo rosy, a je plnené dusíkom, aby bol ďalekohľad odolný voči zahmlievaniu. Odolnosť ďalekohľadu zaisťuje ochrana pred koróziou a prvky na zabezpečenie odolnosti voči otrasom. To pomáha zachovať špičkový výkon počas dlhej životnosti ďalekohľadu. Na dosiahnutie stabilnejšieho obrazu a uľahčenie pozorovania možno oba modely pripevniť na voliteľný stojan s adaptérom.

Hlavné vlastnosti

  • Veľký priemer objektívu 120 mm poskytuje jasný obraz s vysokým rozlíšením.
  • Binokulárny ďalekohľad 20×120 IV disponuje špičkovou optickou konštrukciou, ktorá poskytuje ostrý obraz s účinne minimalizovanými aberáciami.
  • Binokulárny ďalekohľad 25×120 IV umožňuje dynamické pozorovanie s veľkým zväčšením a zároveň poskytuje široké zorné pole (zdanlivé zorné pole 64,7°) a mimoriadne vyrovnaný obraz.
  • Dlhé predsunutie výstupnej pupily zabezpečuje čisté zorné pole a gumené očnice natiahnuté do strán uľahčujú pozorovanie.
  • Vzduchotesné a vodotesné telo je chránené voči vniknutiu dažďa či rosy a konštrukcia plnená dusíkom zabezpečuje odolnosť proti zahmlievaniu. Vysoká odolnosť proti korózii a konštrukcia odolná voči otrasom zaručujú zachovanie úžitkových vlastností počas dlhej životnosti.
  • Ďalekohľad má pevnú vidlicovú montáž, ktorá umožňuje jednoduchú manipuláciu vďaka 360˚ horizontálnemu otáčaniu a náklonu od -30˚ (nadol) do +70˚ (nahor).
  • Použitie pevného stojanu s adaptérom (voliteľným) uľahčuje pozorovanie a zabezpečuje stabilný obraz.

* Podľa testovacích podmienok spoločnosti Nikon a referenčných hodnôt

Značky: