Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon oznamuje uvedenie nového prenosného laserového diaľkomera MONARCH 2000.

Laserový diaľkomer MONARCH 2000 je vybavený odolnejším telom potiahnutým elastomerom. Má pevný, hranatý dizajn a poskytuje možnosť merania na dlhšiu vzdialenosť – až do maximálnej vzdialenosti 1 820 m.* Okrem toho je vybavený ľahšie čitateľným červeným interným displejom OLED s funkciou automatického nastavenia jasu, ktorá jemne upravuje jas displeja podľa intenzity okolitého svetla.

Tento nový laserový diaľkomer umožňuje merať rýchlo a bez stresu v akejkoľvek situácii, vďaka čomu nikdy nepremeškáte kriticky dôležitý okamih. Vďaka funkcii HYPER READ je odozva diaľkomera MONARCH 2000 stabilná a rýchla bez ohľadu na vzdialenosť cieľa, pričom nameraná hodnota sa zobrazí približne za 0,3 sekundy.

Ak sa nepodarí odmerať vzdialenosť v režime jednorazového merania, ktorý sa aktivuje jedným stlačením tlačidla, diaľkomer sa bude automaticky pokúšať merať vzdialenosť po dobu približne 4 sekúnd, kým sa nepodarí dosiahnuť výsledok. Tento jednoduchý postup zjednodušuje meranie menších a vzdialenejších cieľov. A vďaka použitiu technológie ID (stúpanie/klesanie) možno merať skutočnú vzdialenosť aj vodorovnú vzdialenosť.

Telo prístroja má vodotesnú konštrukciu a je odolné voči zahmlievaniu. Vďaka tomu je chránené pred postriekaním vodou, neúmyselným namočením či náhlou zmenou počasia.

Značky: