Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon s radosťou predstavuje rad produktov a spomienkových predmetov vydávaných pri príležitosti 100. výročia založenia spoločnosti, ktoré oslávi 25. júna 2017.

Spoločnosť Nikon už od svojho založenia v roku 1917, kedy pôsobila pod názvom Nippon Kogaku K.K, vždy vyrábala unikátne produkty, ktoré posúvali hranice možností v oblasti optických technológií a jemnej mechaniky. Špeciálna edícia, pre ktorú je charakteristické použitie loga 100. výročia a špeciálna povrchová úprava produktov, zahŕňa dve digitálne zrkadlovky – vlajkové lode spoločnosti Nikon, sériu troch objektívov NIKKOR so svetelnosťou f/2,8 a tiež edíciu troch ďalekohľadov.

V ponuke je tiež mimoriadna zbierka spomienkových predmetov.

Špeciálna edícia fotoaparátu Nikon D5

Digitálna jednooká zrkadlovka D5 je vlajkovou loďou spoločnosti Nikon. Táto edícia odkazuje na dedičstvo vlajkového modelu, povrch je ladený v kovovo sivej úprave a na tele je vyrazená značka, ktorá pripomína zásluhy spoločnosti Nikon v oblasti prieskumu a štúdia vesmíru. Súčasťou edície je tiež podrobná výročná brožúra.

Špeciálna edícia fotoaparátu Nikon D500

Táto limitovaná edícia fotoaparátu D500 s kovovo sivým povrchom a logom pripomínajúcim 100. výročie predstavuje dokonalé spojenie elegancie s fotografickou dokonalosťou. Výrobok je dodávaný v exkluzívnom kovovom puzdre s logom a sériovým číslom. Súčasťou edície je tiež špeciálna krytka tela a kožený popruh s logom.

Špeciálna edícia objektívu AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2,8E FL ED VR

Súčasťou tejto pamätnej edície objektívu AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2,8E FL ED VR sú jednotlivé sklenené prvky vnútornej mechaniky, ktoré pomáhajú vytvoriť bližšiu predstavu o tom, akým spôsobom tento objektív dosahuje charakteristické kresby. Dodáva sa v puzdre spolu so stojančekom.

Séria troch objektívov NIKKOR so svetelnosťou f/2,8

Objektívy NIKKOR sa stali synonymom pre optické technológie spoločnosti Nikon. Táto výročná séria obsahuje tri zoomové objektívy so svetelnosťou f/2,8, ktoré značku NIKKOR reprezentujú najlepšie – širokouhlý AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2,8G ED, štandardný AF-S NIKKOR 24–70 mm f/2,8E ED VR a teleobjektív AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2,8E FL ED VR. Na všetkých troch objektívoch je vyryté pamätné sériové číslo.

Špeciálna edícia dvoch ďalekohľadov WX 7×50 IF a WX 10×50 IF

Oba modely celkom nových ďalekohľadov série WX sú označené unikátnym sériovým číslom, ktoré je vygravírované na hornej strane spojovacieho kĺbu a logom 100. výročia, ktoré sa nachádza na základni spojovacieho kĺbu, k obom ďalekohľadom sa navyše dodáva špeciálny kožený popruh WX pripomínajúci 100. výročie. Tieto ďalekohľady budú vydané v limitovanom počte iba 100 kusov (pre oba typy spolu).

Špeciálna edícia ďalekohľadov 8×30 E II

Nikon pripravil pamätnú edíciu ďalekohľadu 8×30E II, ktorý si používatelia zamilovali pre jeho klasický dizajn. Táto edícia obsahuje pamätné logo a exkluzívnu povrchovú úpravu v metalickej šedej farbe. Súčasťou balenia je tiež špeciálne pútko s puzdrom.

Spomienkové predmety pripomínajúce 100. výročie založenia spoločnosti Nikon

Krištáľový Nikon Model I

Prekrásna krištáľová reprodukcia prvého 35mm fotoaparátu Nikon Model I z roku 1948, ktorý vyrobila spoločnosť Swarovski*, popredný svetový výrobca krištáľového skla.

Kolekcia pamätných odznakov

V tejto kolekcii fazónových odznakov je vyobrazená väčšina obľúbených a historických produktov a logá spoločnosti Nikon používané v minulom storočí.

Miniatúra fotoaparátu Nikon F

Verná reprodukcia historického fotoaparátu Nikon F, prvej vlajkovej lode spoločnosti Nikon a prvého fotoaparátu, ktorý nastavil štandard pre jednooké zrkadlovky na celom svete. Model je v mierke 1:2.

Luxusný popruh k fotoaparátu

Je vyrobený z kvalitnej talianskej kože, ktorá sa časom a používaním zušľachťuje.

Značky: