Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon oznamuje uvedenie úplne nového radu puškohľadov PROSTAFF P3.

Tieto puškohľady novej generácie sú navrhnuté tak, aby poskytovali legendárne vysoký optický výkon a mechanické vlastnosti produktov Nikon počas celej životnosti v náročných podmienkach.

Optická konštrukcia puškohľadov PROSTAFF P3 s 3-násobným priblížením má viacvrstvovú antireflexnú úpravu na povrchu všetkých optických prvkov na dosiahnutie jasného a živého obrazu, optimálnej priepustnosti svetla a maximálneho jasu od úsvitu do súmraku. Veľké predsunutie výstupnej pupily je zachované v rámci celého rozsahu priblíženia s cieľom nielen chrániť používateľa pri spätnom ráze zbrane, ale aj na zachovanie správneho zalícenia počas zmeny zväčšenia.

Puškohľady PROSTAFF P3 využívajú úplne novú platformu s 1“ tubusom, vďaka ktorému majú vyššiu odolnosť a moderný vzhľad. Tubusy, nastavovacie kolieska, prstence zoomu a zaostrovacie krúžky okulárov všetkých modelov sú vyrobené z leteckého hliníka, ktorý zaručuje jednoduché uchopenie v rukaviciach aj bez nich.

Puškohľad je k dispozícii vo viacerých verziách s rôznymi zámernými osnovami od spoločnosti Nikon vrátane zámernej osnovy s korekciou klesania náboja (BDC) a dvojitej zámernej osnovy – PROSTAFF P3 má precízne nastavovacie kolieska s krokom po ¼ uhlovej minúty, ktoré majú presný chod a poskytujú zvukovú a hmatovú odozvu. Tieto predpäté kolieska na nastavenie vertikálnej a horizontálnej rektifikácie možno po náhľade ľahko vynulovať, aby ste jednoducho získali referenčné hodnoty pri nastavovaní v teréne. Všetky modely sú navrhnuté tak, aby mali nulovú paralaxu pri vzdialenosti 100 metrov, s výnimkou modelov 6 – 18×40 AO s vysokým priblížením, ktoré majú nastaviteľný objektív s možnosťou zaostrenia od 50 metrov po nekonečno.

Rad PROSTAFF P3 má matnú povrchovú úpravu a podobne ako všetky puškohľady Nikon, aj model PROSTAFF P3 je vodotesný a odolný voči zahmlievaniu a nárazom.

Rad puškohľadov PROSTAFF P3 od spoločnosti Nikon zahŕňa tieto modely:

  • PROSTAFF P3 3 – 9×40 M NP
  • PROSTAFF P3 3 – 9×40 M BDC
  • PROSTAFF P3 3 – 9×50 M NP
  • PROSTAFF P3 3 – 9×50 M BDC
  • PROSTAFF P3 2 – 7×32 M BDC
  • PROSTAFF P3 4 – 12×40 M NP
  • PROSTAFF P3 4 – 12×40 M BDC
  • PROSTAFF P3 6 – 18×40 AO M BDC

Značky: