Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon dnes predstavuje prvý zo základnej trojice objektívov pre fotoaparáty Nikon Z. NIKKOR Z 24 – 70 mm f/2,8 S je profesionálny objektív, ktorý sa pýši mimoriadne kompaktným vyhotovením, pokročilou optikou a rozsiahlym utesnením proti vplyvom počasia.

Statické snímky alebo video – tento odolný pracovný objektív umožňuje dosahovať výborné výsledky. Má vynikajúcu ostrosť v celom zornom poli a jeho obrazový výkon pri snímaní zblízka prekonáva ktorýkoľvek v súčasnosti dostupný plnoformátový objektív s rozsahom 24 – 70 mm. Odlesky sú efektívne minimalizované a široký bajonet Nikon Z a konštantná svetelnosť f/2,8 s 9-lamelami umožňujú vytvárať úžasný hviezdicovitý efekt prejavujúci sa na svetelných zdrojoch. Rozostrené pozadie (bokeh) plynulo prechádza až k okrajom snímky a má nádherne prirodzený vzhľad.

Objektív NIKKOR Z 24 – 70 mm f/2,8 S je úplne utesnený proti vplyvom počasia a pripravený odolávať drsnému zaobchádzaniu pri každodennom profesionálnom používaní. Prstence zoomu a zaostrovania kladú prirodzenú mieru odporu. A priamo z objektívu je možné ovládať viac parametrov snímania, než kedykoľvek predtým.

Dirk Jasper, Product Manager, Nikon Europe, povedal: „Keď si môžete so sebou vziať iba jeden objektív, NIKKOR Z 24 – 70 mm f/2,8 S ponúka ideálnu kombináciu kompaktných rozmerov a profesionálneho výkonu. Každá súčasť kompozície je vykreslená s prirodzenou čistotou a vďaka úplnému utesneniu proti vplyvom počasia je tento objektív pripravený na akékoľvek prostredie.“

Súhrn hlavných funkcií

Ultra ostrý: špičkový celoplošný výkon. Výnimočný výkon pri snímaní zblízka (minimálna zaostrovacia vzdialenosť 0,38 m).
Pokročilá optická konštrukcia: 17 prvkov v 15 skupinách s antireflexnými vrstvami ARNEO a Nano Crystal Coat.
Prispôsobiteľný ovládací prstenec: manuálne zaostrovanie (predvolené nastavenie), tiché ovládanie clony (skvelé na clonové prechody počas záznamu videosekvencií) alebo korekcia expozície.
L-Fn tlačidlo: môžete mu priradiť až 21 rôznych funkcií. Od uzamknutia automatického zaostrovania cez meranie až po bracketing a ďalšie funkcie.
Informačný displej OLED: umožňuje rýchlo overiť clonu, zaostrenú vzdialenosť, presnú ohniskovú vzdialenosť a hĺbku ostrosti.
Pracovný objektív: odolná a kompaktná konštrukcia s rozsiahlym utesnením chráni objektív pred prachom a vlhkosťou.

 

Značky: