Doplnené: Nintendo zverejnilo sľúbené video. Oficiálny názov novinky je Nintendo Switch a na trh príde v marci 2017.

Zariadenie chce zaujať tým, že kombinuje dva svety – klasickú hernú konzolu do obývačky a mobilné hranie. Ako to funguje v praxi, prezentuje video. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú dostupné. O novej konzole podrobnejšie píšeme v samostatnom článku.

Pôvodný článok: 3-minútové video bude zverejnené o 16:00 nášho času.

Nintendo pripravuje novú hernú konzolu, ktorá je nástupcom obľúbeného modelu Wii. Zároveň ide o poslednú „next-gen“ konzolu z trojice výrobcov Sony, Microsoft a Nintendo.

A zatiaľ čo PlayStation 4 a Xbox One majú na trhu už aj svoje tenšie a menšie slim verzie (v prípade PS4 sa už o mesiac dočkáme príchodu výkonnejšieho modelu PS4 Pro), Nintendo sa nikam neponáhľa s uvedením svojho hardvéru. Veríme, že si výrobca dal záležať a výsledok bude stáť za to.

Doplnené: Nintendo nesklamalo. Ide si svojou cestou a prvýkrát kombinuje „obývačkovú“ hernú konzolu s tou prenosnou. Ide o odvážny krok, pretože prenosné herné konzoly majú limitovanú cieľovú skupinu používateľov a počas posledných rokov sú na úpadku. Nintendo je však jediná spoločnosť, ktorá môže s takýmto experimentom reálne uspieť.

Pripomeňme, že NX, teda Switch, ako znie oficiálny názov, sa dostane na trh v marci budúceho roka.

Prečítajte si aj:

Všetko, čo zatiaľ vieme o hybridnej konzole Nintendo Switch (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit