Na trh sa dostáva najnovší odolný telefón chorvátskej spoločnosti NOA.

Tento smartfón je ideálny pre tých, ktorí chcú odolné a elegantné zariadenie. Pre extrémne podmienky, rôzne pracovné aktivity a dobrodružstvá v prírode. Prvými používateľmi tohto odolného smartfónu sú členovia HGSS – chorvátskej horskej záchrannej služby.

Hlavnými charakteristikami zariadenia NOA Hummer 2019 sú odolnosť voči nárazom, tlaku, vode a poškriabaniu podľa noriem IP68 a MIL-STD-810G. Tie zabezpečujú, že zariadenie môže byť vystavené náročným podmienkam a môže byť bez obáv prenášané bez ohľadu na to, či používateľ prevádzkuje extrémne športy, ide na cestu divočinou, rôzne výlety alebo jednoducho potrebuje mobilný telefón, ktorý sa nezľakne veľkého množstva vody.

Tento smartfón umožňuje fotografovanie v daždi a snehu a najznámejší vojenský štandard MIL-STD-810G zaručuje, že zariadenie je úplne odolné voči prachu. Hoci telefón patrí do odolného radu zariadení, Hummer 2019 vyžaruje eleganciu a štýl. Kovový rám, ktorý kombinuje brúsené hliníkové prvky s gumenými časťami, dodáva zariadeniu protisklzovú a odolnú konštrukciu, ktorá sa dá pevne uchopiť aj keď je zariadenie mokré.

Smartfón NOA Hummer 2019 poháňa štvorjadrový procesor MTK6739, ktorému sekundujú 3 GB RAM a 16 GB úložného priestoru, ktorý je možné rozšíriť o ďalších 128 GB prostredníctvom Micro SD karty. Batéria má kapacitu 3,800 mAh a je nabíjateľná cez USB-C konektor.

Pomocou čítačky NFC môže zariadenie komunikovať s inými zariadeniami kompatibilnými s NFC a používať ich na rôzne účely, od jednoduchej identifikácie až po implementáciu virtuálnej peňaženky.

Dvojitá zadná kamera má rozlíšenie 13 + 2 Mpx, zatiaľ čo predná kamera je 8 Mpx. Hummer 2019 má 5,5-palcový displej v rozlíšení HD+ 720p. Obrazovka je chránená sklom Gorilla Glass a je odolná voči poškriabaniu a poškodeniu.

Zariadenie používa operačný systém Android 8.1 a navigačné systémy GPS a AGPS. Cena je stanovená na 189 eur.

Zdroj: NOA

Prečítajte si aj:

Recenzie NOA N10: Skutočné prekvapenie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.