Ani nie po mesiaci čo Nokia kúpila francúzsku spoločnosť Withings za 170 miliónov Eur, prichádza na trh s radou produktov na sledovanie zdravého životného štýlu. Verejnosti predviedla tri nové produkty – BMI WiFi váhu,  digitálny tlakomer a vylepšenú aplikáciu.

Nokia Body je zariadenie, ktoré vám okrem váhy zmeria aj BMI, teda index telesnej hodnoty. Vybavená  je WiFi a Bluetooth konektivitou, takže ju môžete jednoducho zosynchronizovať s nižšie spomenutou aplikáciou. Nokia Body je dostupná za necelých 60 USD.

Ďalším novým produktom je Nokia BPM+. Ide o tlakomer, ktorý sa však od svojich predchodcov líši mäkkou manžetou, ktorá robí jeho používanie príjemnejšie a jeho prípadné prenášanie omnoho komfortnejšie. Nokia tlakomer meria systolický (horný) i diastolický (dolný) tlak a tiež srdcový tep. Zariadenie vás vyjde na takmer 130 USD.

Nakoniec Nokia nezabudla ani na vylepšenie aplikácie s názvom Health Mate. Vynovená aplikácia funguje na všetkých digitálnych zdravotníckych produktoch spoločnosti Nokia, ako aj na už existujúcich zariadeniach značky Withings.

Health Mate sa vyznačuje minimalistickým, jednoduchým a zároveň intuitívnym používateľským rozhraním. Stačí ak si teda aplikáciu stiahnete a zosynchronizujete s vaším digitálnym zariadením. Všetky namerané údaje tak budete mať vždy starostlivo uložené  pri sebe.

Aplikácia je doplnená novými wellness programami, ktoré sa odvíjajú v závislosti od vami nastavených cieľov.

Google Play
App Store

Zdroj: Engadget

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.