Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

S blížiacim sa začiatkom školského a akademického roka mnohí žiaci a študenti hľadajú notebook, ktorý im poskytne nielen dostatok výkonu na hranie medzi štúdiom, ale pomôže im aj rozvíjať kreativitu, uľahčí prácu na náročnejších úlohách a ponúkne ľahký a kompaktný dizajn na jednoduché prenášanie.

Notebooky vybavené niektorým z grafických procesorov GeForce RTX ponúkajú v tomto smere celý rad funkcií a možností. Medzi najdôležitejšie funkcie patrí napr:

  • NVIDIA Broadcast – užitočné nielen na živé vysielanie, ale napríklad aj na tvorbu podcastov. NVIDIA Broadcast dokáže premeniť akúkoľvek miestnosť na nahrávacie štúdio. Funkcia potlačenia hluku a ozveny v miestnosti využíva umelú inteligenciu na odstránenie nežiaduceho hluku v pozadí jediným stlačením tlačidla. Umelú inteligenciu možno použiť aj na vytvorenie dojmu neprerušovaného pohľadu do kamery, napríklad pri čítaní chatu alebo dokumentov.
  • NVIDIA Canvas – ambiciózni študenti môžu pomocou AI premeniť jednoduché ťahy štetcom na hyperrealistické obrazy krajiny. Tvorcovia môžu rýchlo prispôsobiť obrázky pomocou rôznych štýlov maľby a ľahko preniesť výsledok do programu Adobe Photoshop na dokončenie.
  • Notebooky s certifikáciou NVIDIA Studio spĺňajú vysoké nároky na kvalitnú tvorbu. Je to platforma, ktorá kombinuje notebooky a pracovné stanice so starostlivo vybraným hardvérom na efektívne využitie najnovších trendov v digitálnej tvorbe so sadou nástrojov a technológií NVIDIA Studio na uľahčenie tvorivého procesu.
  • NVIDIA Omniverse – urýchľuje pracovné postupy pri tvorbe 3D obsahu. Študenti, ktorí sa venujú tomuto odboru, môžu využívať rôzne nástroje na vytváranie realistických vizuálov.

Notebooky radu GeForce RTX 40 pre študentov v číslach

GeForce RTX 40 Series sú najnovšou generáciou grafických procesorov NVIDIA postavených na mimoriadne výkonnej architektúre Ada Lovelace. Nižšie uvádzame stručný prehľad výhod, ktoré ponúkajú študentom:

  • zrýchlenie výkonu umelej inteligencie. AI zrýchľuje technické aplikácie až 1,7×, hry až 3,1× a kreatívne aplikácie až 3,4×
  • Až 22× rýchlejšie v predmetoch STEM v porovnaní s priemerným notebookom
  • Až 14× rýchlejšie v hrách v porovnaní s priemerným notebookom
  • Až 13× rýchlejšie v kreatívnych aplikáciách v porovnaní s priemerným notebookom

Výber špeciálnych ponúk na notebooky s grafickými procesormi GeForce RTX:

MSI Katana 15 (GeForce RTX 4070): https://nvda.ws/3P4R4co
Lenovo LOQ 15IRH8 (GeForce RTX 4060): https://nvda.ws/3P3B3Ds
ASUS TUF Gaming F15 (GeForce RTX 2050): https://nvda.ws/3P4oc3W

Viac informácií nájdete na webovej stránke akcie Back to School.

Značky: