Väčšia aktualizácia by mala prísť v marci.

Microsoft ju plánuje vydať pre operačný systém vo verzii Windows 11 22H2. Pôjde o označenie Moments 2, ktoré firma bude používať na pridávanie nových funkcií a vylepšení systému. Novinky spomenuté v tomto článku sa aktuálne nachádzajú vo vydaní Release Preview, čo znamená, že ide o prvý krok smerom k uvoľneniu týchto funkcií do plnej vývojovej zostavy pre bežných používateľov. Server ghacks.net priniesol zhrnutie týchto informácií.

Aktualizácia systému so sebou prináša obnovenie niektorých nastavení. S týmto sme sa stretli už v minulosti a je to pravdepodobne postup, ktorým Microsoft upozorňuje na nové funkcie. Toto sa týka aj ikony vyhľadávania. Opäť sa zobrazí na Paneli úloh. Dá sa ale skryť v nastaveniach, no tentoraz tu nájdete aj možnosť výberu, ako bude pole vyhľadávania vyzerať. Na výber bude medzi viacerými nastaveniami, napríklad len ikonou alebo aj zobrazeným editačným poľom.

windows 11 moments 2Zdroj: PhantomOcean3 YT

Šetrenie energie je stále téma a v minulosti sme videli niekoľko náhľadov, ako bude systém odporúčať nastavenia spotreby. Informácie v časti Napájanie a batéria sa mierne rozšíria o nové ikony a odporúčania na šetrenie energie. Spomedzi tipov tu nájdete napríklad tip na odporúčaný čas do prechodu na režim spánku alebo na vypnutie obrazovky. Ide však len o odporúčané hodnoty a nemusíte ich aktivovať. Nie každému totiž bude vyhovovať vypnutie obrazovky po 3 minútach neaktivity.

windows 11 moments 2Zdroj: PhantomOcean3 YT

Zaujímavá možnosť pribudne používateľom, ktorí majú radi ikony na paneli úloh v oblasti pri hodinách. Teraz sa budú dať zobraziť na vodorovnom paneli, ktorý má šírku 5 ikon a jeho dizajn bude zaoblený a získa tak zjednotený vzhľad naprieč iným komponentom operačného systému. Animovala sa aj šípka na rozbaľovanie tohto panelu. Ide o detaily a viac menej kozmetické záležitosti, ale v rámci vizuálneho návrhu systému potešia.

windows 11 moments 2Zdroj: PhantomOcean3 YT

Do aktualizácie by sa mohol dostať aj Poznámkový blok, respektíve bude dostupný v obchode Microsoft Store v čase uvedenia aktualizácie Moments 2. To bude znamenať podporu kariet a zobrazenia viacerých textových dokumentov v jednom okne.

Medzi ďalšie vylepšenia, ktoré sme videli už v minulosti, je nový Správca úloh. Ten bude mať panel vyhľadávania a možnosť použitia tmavého režimu. Rozšírený bol aj Nástroj na vystrihovanie, ktorý teraz bude môcť snímať obrazovku do formátu videa.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.