Jedná sa o jeden z ďalších projektov primárne zameraný na rozvojové trhy, kde je slabé pokrytie internetom.

Google má novú mobilnú aplikáciu pre operačný systém Android s názvom Datally. Aplikácia môže používateľovi pomôcť viac pochopiť jeho spotrebu mobilných dát a tak ju následne mať viac pod kontrolou.

Datally sleduje spotrebu mobilných dát v reálnom čase a na základe toho odporúča individuálne na mieru pre každého používateľa iné odporúčanie na jej optimalizáciu. Aplikácia rovnako hľadá a upozorňuje na verejné Wi-Fi siete, ktoré sú dostupné v okolí.

Aplikácia sa snaží pochopiť spotrebu mobilných dát na hodinovej, dennej, týždennej a mesačnej úrovni. Rovnako sleduje aj každú aplikáciu zvlášť. Okrem toho Datally blokuje zbytočné využívanie dát na pozadí, čo môže ušetriť značné množstvo dát. V nastaveniach aplikácie si však môžete prispôsobiť, ktorá aplikácia môže mať neobmedzený prístup k dátam a ktorá nie. Odporúčame tak spraviť, pretože ak si zablokujete napr. komunikačné aplikácie, informácie o nových správach dostanete iba v prípade, že si aplikáciu manuálne spustíte.

Novinka bola v uplynulých mesiacoch testovaná na Filipínach a Google tam s ňou dosiahol značný úspech. Ľuďom často pomohla ušetriť až 30 percent mobilných dát.

App Store

Datally je dostupné pre všetky krajiny bezplatne v obchode Google Play

Zdroj: AndroidAuthority

Značky: