Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti inteligentných kamerových systémov, rozširuje svoj rad kompaktných, odolných a diskrétnych IP kamier AXIS P39 o nový model AXIS P3925-LRE, palubnú kameru optimalizovanú špeciálne pre vonkajšie inštalácie na dopravných prostriedkoch.

Kamera AXIS P3925-LRE sa inštaluje na vonkajšiu stranu karosérie dopravných prostriedkov, kde slúži na zvýšenie bezpečnosti cestujúcich a uľahčí prípadné vyšetrovanie incidentov. Kameru je možné použiť napríklad na spätný pohľadu pozdĺž vozidla, pre záber smerom nadol pri inštalácii nad dverami, alebo na pohľad vpred v smere jazdy. Ak sa umiestni na strechu koľajových vozidiel, možno ju využiť tiež na identifikáciu potreby údržby, napríklad opotrebenia vodiacej lišty zberačov pantografu.

Kamera spĺňa priemyselné štandardy, vrátane EN50155 a EN45545-2, a prešla náročnými testami certifikácie IK10+, IP66/IP67/IP6K9K. Je spoľahlivá aj v náročných podmienkach, napríklad pri vibráciách, otrasoch, nárazoch a prudkých zmenách teploty. Zároveň je odolná aj voči bežnej údržbe vozidla, napríklad pri umývaní. Možno ju ľahko nainštalovať do akéhokoľvek vozidla od vlakov a autobusov, až po vozidlá záchrannej služby.

AXIS P3925-LRE funguje v akýchkoľvek svetelných podmienkach s HDTV rozlíšením 1080p. Forensic WDR zaistí vysoko kvalitný obraz aj keď sú v scéne tmavé alebo príliš svetlé oblasti a s funkciou Lightfinder získate ostrý a farebný obraz aj pri takmer nulovom svetle. So vstavaným IR prísvitom ju možno použiť aj na dohľad v úplnej tme. Elektronická stabilizácia obrazu (EIS) vám zaistí stabilné video i keď kamera na vozidle vibruje.

Zdroj: Axis

Medzi najdôležitejšie charakteristiky AXIS P3925-LRE patria:

• vyhovuje EN50155 a EN45545-2,
• IR prísvit a EIS,
• Lightfinder a Forensic WDR,
• režim nízkej odozvy,
• podpísaný firmware a zabezpečené spúšťanie systému.

Táto robustná kamera má integrované vylepšené bezpečnostné funkcie, ktoré bránia neoprávnenému prístupu a chráni tak celý systém. Podpísaný firmware a bezpečné spúšťanie garantujú, že je v kamere nainštalovaný iba autorizovaný a nezmenený firmware a že po továrenskom nastavení zostala kamera úplne bez malware. K väčšiemu pokoju slúži tiež funkcia detekcie otrasov, vďaka ktorej kamera automaticky hlási prípadný pokus o poškodenie.

Kamera AXIS P3925-LRE je u nás k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: