Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú viacsmerovú kameru s dvoma 4K senzormi, ktorá môže súčasne z jedného miesta poskytnúť širokouhlý pohľad aj detailný záber s priblížením, alebo s ňou môžete monitorovať priestor v dvoch rôznych smeroch, a to aj v náročných svetelných podmienkach. Vďaka najnovšiemu SoC Axis navyše podporuje i pokročilú video analytiku založenú na hlbokom učení priamo v koncovom zariadení.

Nová kamera AXIS P4708-PLVE má dva senzory, každý s rozlíšením 4K a snímkovou frekvenciou 30 fps, no pracuje s jedinou IP adresou, vďaka ktorej ju môžete využiť vo VMS systémoch vždy len s jednou licenciou. Jedinečná konštrukcia kupoly v tvare arašidu umožňuje ušetriť náklady na inštaláciu vďaka flexibilnému polohovaniu oboch varifokálnych kamerových hláv.

Každý kamerový senzor je možné ovládať samostatne a zabezpečiť tak záber z dvoch rôznych smerov súčasne, alebo oba senzory nastaviť rovnakým smerom a zachytiť ten istý cieľový objekt v širokouhlom zábere a zároveň v maximálne priblíženom detaile. Potrebu ručného doladenia počas inštalácie eliminuje možnosť diaľkového zoomu a ostrenia.

Vidí všetko – 24/7 aj pri zlých svetelných podmienkach

Vďaka technológiám Lightfinder a Forensic WDR poskytuje kamera ostrý a jasný obraz aj pri náročných alebo vyslovene zlých svetelných podmienkach. Vďaka 360° IR osvetleniu s individuálne ovládateľnými LED diódami táto panoramatická kamera poskytuje tiež jasné snímky v úplnej tme. Integrovaný audio vstup navyše umožňuje pridanie zvukových funkcií.

Kamera AXIS P4708-PLVE je ideálna napríklad pre dlhé chodby, rohy a križovatky, alebo schodiská, kde môže sledovať dva smery súčasne. Vhodná je aj pre široké vnútorné priestranstvá, haly a veľké priemyselné priestory, maloobchody, nemocnice alebo školy. Navyše so stupňom krytia IP66 a IP67 je tu aj garancia ochrany pred vplyvmi externého prostredia, ako je prach, dážď, či silný vietor.

Nová kamera je postavená na najnovšom SoC ARTPEC-8 s umelou inteligenciou a jednotkou hlbokého učenie (DLPU), má preto vysoký výkon a pokročilé analytické možnosti, takže dokážete zhromažďovať a analyzovať viac dát priamo v zariadení tzv. na okraji siete. Kamera môže poskytovať cenné metadáta uľahčujúce rýchle, jednoduché a efektívne forenzné vyhľadávanie v živom alebo nahranom videu a vďaka funkcii AXIS Object Analytics dokáže detekovať a klasifikovať ľudí i rôzne typy vozidiel – všetko na mieru konkrétnym špecifickým potrebám klientov. Navyše, s podporou aplikačnej platformy ACAP verzie 4, môžete do svojho systému pridať ďalšie aplikácie šité na mieru klientom, ktoré sú založené na hlbokom učení v koncovom zariadení.

K bežnej výbave kamier Axis patrí aj technológia Zipstream s kodekmi H.264/H.265 pre zníženie nárokov na šírku pásma bez toho, aby sa ohrozila kvalita obrazu (bez ohľadu na použitý VMS) a taktiež funkcie kybernetickej bezpečnosti (vrátane Axis Edge Vault – hardvérové platformy kybernetickej bezpečnosti), ktoré pomáhajú brániť neoprávnenému prístupu a chránia citlivé informácie a systém ako celok.

Medzi hlavné funkcie AXIS P4708-PLVE patria:

  • viacsmerová kamera (2× 4K) s jedinou IP adresou
  • podpora AI analytiky s DLPU
  • 360° infračervené osvetlenie a 2,5-násobný zoom
  • technológie Axis Lightfinder a Forensic WDR
  • platforma Axis Edge Vault, ktorá chráni kybernetickú bezpečnosť zariadenia

Panoramatická viacsmerová kamera AXIS P4708-PLVE s umelou inteligenciou a pokročilou video analytikou s DLPU je už na Slovensku k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a partnerov spoločnosti Axis.

Značky: