Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications predstavuje novú robustnú termálnu kameru, ktorá pomáha s detekciou a zabezpečením 24/7 bez ohľadu na počasie, či svetelné podmienky, a je možné ju využiť aj v nízko kontrastných scénach. Nová kamera, s nízkou uhlíkovou stopou a nízkou spotrebou energie, je ideálna na ochranu a zabezpečenie perimetra.

Na rozdiel od bežných kamier, ktoré sa spoliehajú na viditeľné svetlo, snímajú termokamery tepelné žiarenie vyžarované objektmi a vizualizujú rozdiely teplôt, čo umožňuje detekciu tepelných stôp objektov. Vďaka tomu fungujú efektívne vo dne v noci, v hmle, v dyme alebo daždi – jednoducho tam, kde už nie je možné na vizuálne overenie využívať tradičné kamery. Pred termokamerou sa skryť nedá pretože rozpozná ľudí, zvieratá a iné objekty, aj keď sú inak pre ľudské oko neviditeľné. Práve preto je ideálnym riešením pre nepretržitý dohľad s minimalizáciou falošných poplachov.

Na rozdiel od bežných kamier umožňuje termálna technológia iba detekciu. Pomôže určiť tvar a veľkosť objektu (osoby), ale neumožňuje jasnú identifikáciu a práve preto je ideálna aj na nasadenie v zdravotníctve, kde chráni identitu pacientov a garantuje zachovanie súkromia.

Optimálne možnosti inštalácie

Termokamera AXIS Q1971-E má na výber päť rôznych objektívov (7, 13, 19, 25 a 35 mm), ktoré poskytujú optimálne detekčné schopnosti pre konkrétne potreby inštalácie. Je ideálna na ochranu perimetra a dodáva sa s predinštalovanými aplikáciami slúžiacimi na proaktívny dohľad. Ide o nákladovo efektívny spôsob ochrany, pretože vďaka dlhému dosahu detekcie môžete s menším počtom kamier pokryť skutočne veľké oblasti, čím sa znižujú i požiadavky na šírku pásma a veľkosť úložiska. Navyše majú termálne kamery nižšiu spotrebu energie a môžu detegovať objekty v úplnej tme bez nutnosti nasadenia prídavného osvetlenia.

Termálne palety pri kamere AXIS Q1971-E umožňujú vizuálne rozlíšiť rôzne tepelné zdroje, čo uľahčuje a zefektívňuje interpretáciu scény. Elektronická stabilizácia obrazu (EIS) zaručuje stabilné a spoľahlivé video vo všetkých prostrediach. Navyše, keďže termálne zobrazovanie neposkytuje obraz umožňujúci identifikáciu, vždy je tu zaručená ochrana súkromia.

Výkonná analytická platforma

AXIS Q1971-E je vybavená predinštalovanými funkciami proaktívneho dohľadu, ako sú AXIS Motion Guard, AXIS Fence Guard a AXIS Loitering Guard. Pre zvýšenú ochranu je možné využiť aj AXIS Perimeter Defender, ktorý umožňuje detekciu a klasifikáciu ľudí a iných objektov na báze umelej inteligencie. Vďaka výkonnému čipu ARTPEC-8 je možné pridať aj analytiku tretích strán na spúšťanie rôznych aplikácií.

Kamera má dva I/O porty na jednoduché pripojenie externých zariadení. S technológiou edge-to-edge umožňuje napríklad pripojenie reproduktoru pre zvukové alarmy a automatizované varovania, alebo na prehrávanie dôležitých oznamov a upozornení. Tiež je možné pripojiť k nej stroboskopickú sirénu, ktorá kombinuje svetlo a zvukové signály na prípadné odstrašenie narušiteľov.

Termokamera Axis kamera má vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a chránia systém. Ide napríklad o službu Axis Edge Vault, ktorá zaistí bezpečné ukladanie všetkých kryptografických kľúčov a certifikátov podľa normy FIPS 140-2 Level 2 a zjednodušuje autorizáciu v sieti.

S certifikáciami IK10, IP66/67, NEMA TS2 a NEMA 4× je kamera odolná voči nárazom aj voči nepriaznivému počasiu. Toto robustné a udržateľné zariadenie má navyše nízku uhlíkovú stopu. Vyrobené je z materiálov bez halogénov a vďaka absencii potreby osvetlenia v tmavých scénach prispieva k nižšej spotrebe energie celého systému.

Medzi kľúčové charakteristiky termokamery AXIS Q1971-E patria:

  • spoľahlivá detekcia 24/7
  • päť alternatív objektívov
  • aplikácia AXIS Perimeter Defender
  • vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti s Axis Edge Vault
  • kompaktné, robustné prevedenie a materiál bez halogénov

Kamera je na Slovensku k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a siete partnerov spoločnosti Axis.

Značky: