Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre tých, ktorí milujú objavovanie.

Spoločnosť Nikon predstavuje dva nové superzoom fotoaparáty COOLPIX vybavené užitočnými funkciami a optikou NIKKOR na dosiahnutie úžasných snímok. Od vzdialených panorám až po ulice mesta – tieto ľahké kompaktné fotoaparáty s jednoduchou obsluhou poskytujú ostré snímky od širokouhlého ohniska až po superteleobjektív, a to dokonca aj v slabom svetle.

Fotoaparát COOLPIX A1000 disponuje 35-násobným optickým priblížením, novým vstavaným elektronickým hľadáčikom a záznamom snímok vo formáte RAW. Tento fotoaparát je vynikajúcim spoločníkom na cestovanie. Používateľom umožňuje prechádzať s ľahkosťou od vzdušných širokouhlých záberov po detailné snímky superteleobjektívom. Dokáže snímať videosekvencie v kvalite 4K a je vybavený výklopným dotykovým monitorom, ktorý uľahčuje vytváranie kompozícií aj z neobvyklých uhlov.

Fotoaparát COOLPIX B600 je vybavený 60-násobným optickým priblížením, veľkým monitorom a pevným gripom. Či už sa vydávate na rodinný výlet do parku alebo si chcete oddýchnuť od mesta, tento fotoaparát je veľmi všestranný. Sníma videosekvencie s rozlíšením Full HD a stereofónnym zvukom. Množstvo kreatívnych režimov priamo vo fotoaparáte umožňuje jednoduché pridávanie umeleckých prvkov do fotografií a videosekvencií.

Ines Bernardes, produktová manažérka v spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Tieto dva fotoaparáty predstavujú fantastické riešenie pre používateľov, ktorí chcú preskúmať svoju kreatívnu stránku. Rozsah priblíženia od širokouhlého po superteleobjektív dáva používateľom slobodu snímať takmer akýkoľvek objekt. Snímač CMOS typu ´Back-side illumination´ s rozlíšením 16 MP od spoločnosti Nikon a stabilizácia obrazu pomáhajú dosiahnuť špičkové výsledky aj v slabom svetle. A aplikácia SnapBridge umožňuje zdieľať najlepšie snímky a používať inteligentné zariadenie na diaľkové ovládanie snímania.”¹

Hlavné funkcie fotoaparátu COOLPIX A1000

Objektív NIKKOR s 35-násobným optickým priblížením. Ohnisková vzdialenosť 24 – 840 mm.² Rozšírená až na 1 680 mm s funkciou Dynamic Fine Zoom.³
Videosekvencie v kvalite 4K. Snímajte pôsobivé videosekvencie v kvalite 4K/UHD 30p alebo Full HD (1 080p) s frekvenciou snímania až 60 sn./s.
Veľký elektronický hľadáčik. Elektronický hľadáčik s vysokým kontrastom a rozlíšením 1 166 000 bodov ponúkajúci jasný obraz.
Výklopný dotykový displej. Jasný 3-palcový LCD monitor s rozlíšením 1 036 000 bodov možno vyklopiť takmer do akejkoľvek polohy.
Plynulé ovládanie priblíženia. Bočný ovládač priblíženia a tlačidlá rýchleho dočasného oddialenia uľahčujú rýchle a plynulé nastavenie priblíženia.
Podpora formátu RAW. Používatelia môžu ukladať a exportovať nekomprimované obrazové súbory do programov na ďalšie spracovanie či úpravu.

Hlavné funkcie fotoaparátu COOLPIX B600

Objektív NIKKOR so 60-násobným optickým priblížením. Ohnisková vzdialenosť 24 – 1 440 mm.² Rozšírená až na 2 880 mm s funkciou Dynamic Fine Zoom.³
Videosekvencie s rozlíšením Full HD. Stačí stlačiť samostatné tlačidlo záznamu videosekvencií a môžete začať snímať videosekvenciu v kvalite Full HD (1080p/30p) so stereofónnym zvukom.
Veľký monitor. 3-palcový LCD monitor s rozlíšením 921 000 bodov a nastaviteľným jasom. S antireflexnou vrstvou.
Rýchle automatické zaostrovanie. Funkcia Target finding AF (automatické zaostrovanie s vyhľadávaním cieľa) zabezpečí rýchle zaostrenia fotografovaných objektov dokonca aj v slabom svetle.
Jednoduché umenie. Kreatívne efekty pre fotografie a videosekvencie. Režim Makro na snímanie skvelých snímok miniatúrneho sveta.

¹ Pred použitím funkcie SnapBridge s týmto fotoaparátom je potrebné nainštalovať do kompatibilného inteligentného zariadenia aplikáciu Nikon SnapBridge.
² Ekvivalent formátu 35 mm.
³ Zväčšenie pomocou funkcie Dynamic Fine Zoom sa počíta od maximálnej širokouhlej polohy optického priblíženia

Značky: