Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Plne elektrický model MINI Cooper spája moderný a ekologický pohon s potešením z jazdy typickým pre značku. Rovnako ako celá nová modelová rodina MINI, aj MINI Cooper E je k dispozícii v štyroch prepracovaných výbavách.

Výbava Classic ponúka výrazné farby karosérie a kontrastné farebné úpravy strechy. Puristický dizajn ikonického modelu MINI 3-dverové obzvlášť upúta v žltej farbe Sunny Side Yellow s kontrastnou strechou a s bielymi krytmi vonkajších spätných zrkadiel.

V tomto stupni výbavy pokrýva povrchy kokpitu dvojfarebný čierno-modrý pletený materiál. Vzniká tak štýlový kontrast k vysokokvalitným sedadlám potiahnutým syntetickou kožou Vescin. Dostupné sú v sivej, alebo čiernej farbe s perforovaným vzorom kohútej stopy.

„S novým plne elektrickým modelom MINI Cooper E ponúkame skvelý základný vstup do novej rodiny MINI. Jeho 135 kW (184 k) zaručuje vzrušujúcu agilitu a očarujúcu akceleráciu bez toho, aby sa zákazníci museli niečoho vzdať.“ hovorí Stefanie Wurst, šéfka automobilky MINI.

Emotívne potešenie z jazdy a rýchle nabíjanie

Priame reakcie vozidla vďaka športového volantu prinášajú do kokpitu maximum emócií. Väčší rozchod a dlhší rázvor optimalizujú dynamiku v náročných jazdných situáciách. Pre značku typický pocit z motokáry umocnil bezprostredný nárast výkonu elektromotora.

Batéria modelu MINI Cooper E s kapacitou 40,7 kWh (kombinovaná spotreba energie: 14,3 – 13,8 kWh/100 km podľa cyklu WLTP; kombinované emisie CO2: 0 g/km) ponúka podľa cyklu WLTP dojazd do vzdialenosti 305 kilometrov.

Na cestách stačí 28 minút nabíjania jednosmerným prúdom s výkonom až 75 kW. Tak málo času treba na nabitie batérie MINI Cooper E z 10 na 80 percent.

S výkonom 135 kW (184 k) sa spája aj okamžite dostupný maximálny krútiaci moment 290 Nm. Vďaka tomu vozidlo zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,3 sekundy.

Výrazný exteriér zameraný na mestské prostredie

Siluetu vozidla formujú typické proporcie MINI. Kompaktné rozmery uľahčujú ovládanie, aj hľadanie parkovacieho miesta.

Osemuholníková predná maska a okrúhle svetlomety tvoria charakteristickú tvár MINI. Charakteristický vzhľad modelu MINI Cooper E zvýrazňujú LED svetlomety s jedinečným svetelným podpisom. Pre veľkosti diskov kolies od 16 do 18 palcov sú k dispozícii rôzne aerodynamicky optimalizované vyhotovenia.

Viac pohodlia a bezpečnosti v mestskej premávke

Adaptívny systém na udržiavanie rýchlosti automaticky kontroluje vzdialenosť od vpredu idúceho vozidla a nepretržite monitoruje cestu. Týmto spôsobom dokáže v hustej premávke včas identifikovať potenciálne nebezpečné situácie. Parkovací asistent automaticky rozpozná parkovacie miesta a po stlačení tlačidla spustí proces automatického parkovania.

Značky: