Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu dve novinky v podobe bezdrôtových dvojpásmových prístupových bodov (AP) EAP610-Outdoor (AX1800) a EAP653 (AX3000), ktoré ponúkajú podporu štandardu Wi-Fi 6 a sú určené pre využitie v exteriéri a interiéri.

Vysoké rýchlosti a nadštandardná kapacita

Novinky vďaka svojej podpore štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax) ponúkajú ultra vysoké prenosové rýchlosti v dvoch pásmach a zároveň nadštandardnú kapacitu, čo znamená, že je vhodná aj do prostredia s vysokou hustotou prevádzky.

TP-Link EAP610-Outdoor je prístupový bod určený pre montáž na stenu, a to, ako už bolo povedané, do vonkajšieho prostredia. Vďaka podpore štandardu AX1800 činí maximálnu rýchlosť pripojenia až 1,8 Gbit/s a určený je pre oblasti s vysokým pohybom užívateľov, ako sú vonkajšie bazény, záhradky reštaurácií, zábavné parky, festivaly aj koncerty pod holým nebom.

TP-Link EAP653 prináša vysoké prenosové rýchlosti v dvoch pásmach, a to s kombinovanou rýchlosťou až 2 976 Mb/s. Z toho vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz sa jedná o 574 Mb/s a v pásme 5 GHz o 2 402 Mb/s. Okrem toho je prístupový bod ideálny pre prostredie s vysokou hustotou prevádzky, pretože podporuje technológiu HE160 (160MHz kanál), a má tak dvojnásobnú kapacitu pre dáta prenášané počas špičky v jednom dátovom prúde. Dokonale sa tak hodí napríklad pre prevádzky typu pohostinstva, reštaurácií, obchodných centier, zasadacích miestností alebo vlakových staníc.

Omada SDN ako inteligentné cloudové riešenie

Inteligentné cloudové riešenie Omada SDN pre firemné siete je platformou softvérovo definovaných sietí, ktorá integruje sieťové zariadenia, vrátane prístupových bodov, switchov a brán. V dôsledku toho získate výkonnú podnikovú sieť s vyššou efektivitou, zabezpečením a spoľahlivosťou. K dispozícii je tiež 100% centralizovaná cloudová správa celej siete, a to odkiaľkoľvek prostredníctvom jedného jediného rozhrania, dostupná z mobilu, tabletu aj PC.

Oba prístupové body, EAP610-Outdoor aj EAP 653 sa do platformy Omada SDN samozrejme bez problémov integrujú, ako aj do technológie Omada Mesh, vďaka ktorej zvládne bezdrôtovo rozšíriť Wi-Fi signál aj do priestorov, ktoré je ťažké pokryť pomocou káblov. Optimalizovaný výkon siete pomocou inteligentného vlastného usporiadania znamená voľbu tej najlepšej cesty medzi prístupovými bodmi EAP, a používatelia tak zostanú on-line aj v prípade vyššej prevádzky v sieti. Záťaž sa rozloží medzi dostupné prístupové body tak, aby sa zabezpečila komunikácia všetkým pripojeným zariadeniam.

Ethernetový port aj PoE

TP-Link EAP610-Outdoor aj EAP 653 disponujú tiež gigabitovým ethernetovým portom pre rýchle pripojenie, čo znamená lepšie a rýchlejšie spojenie so svetom prostredníctvom bezdrôtovej siete Wi-Fi. Vďaka kompatibilite so štandardom 802.3at PoE (Power-over-Ethernet) je riešenie vhodné pre flexibilné nasadenie, pretože k tomuto exteriérovému prístupovému bodu budete musieť ťahať iba jeden kábel pre dáta aj napájanie, a to práve ten ethernetový s podporou PoE. Samozrejmosťou je však aj možnosť klasického napájania cez DC adaptér do zásuvky, ktorý je súčasťou balenia.

Roaming bez komplikácií aj zvýšená účinnosť siete

Rýchly roaming automaticky prepína klientov na prístupový bod s optimálnym signálom, zaisťuje plynulé prepínanie pri pohybe v pokrytej oblasti a umožňuje neprerušovaný chod citlivých aplikácií, ako sú streaming videa, VoIP a videokonferencie. Užívateľ tak ani nespozná, k akému bodu je práve pripojený.

Okrem toho je vďaka radu pokročilých funkcií posilnená účinnosť a efektivita siete. Za všetky menujeme Band Steering pre automatický presun dvojpásmových zariadení do 5GHz pásma; Load Balance pre bezproblémové využitie siete v prostredí s vysokou hustotou prevádzky; a Airtime Fairness pre zvýšenie priemernej priepustnosti siete na miestach, ktorá uprednostní rýchlejšie zariadenie pred tými staršími a pomalšími. Vyššie rýchlosti a nižšie oneskorenie u väčšieho množstva zariadení zaisťujú aj technológie ako OFDMA a MU-MIMO.

Zabezpečená sieť s prihlásením pre hostí

Prihlásenie do siete pre hostí (pomocou až 16 identifikátorov SSID, teda názvov siete) môžete zabezpečiť overením cez Facebook alebo SMS, čo znamená vyššiu úroveň zabezpečenia aj zjednodušený proces prihlasovania. A za zmienku určite stojí podpora šifrovacieho protokolu WPA3.

EAP610-Outdoor je úplne odolný voči vniknutiu prachu, nárazom, vibráciám a vlhkosti a je spoľahlivý aj v tých najnáročnejších prostrediach. EAP653 má zase elegantný priemyselný dizajn vo výrazne menšom prevedení, ktoré uľahčuje montáž.

Kľúčové vlastnosti EAP610-Outdoor:

  • Neuveriteľné rýchlosti siete Wi-Fi 6: Poskytuje dvojpásmovú rýchlosť dosahujúcu až 1,8 Gbit/s vďaka najnovšej technológii Wi-Fi 6.
  • Vyššia efektivita siete: Technológie OFDMA a MU-MIMO prinášajú vyššie rýchlosti a nižšie oneskorenie u väčšieho počtu zariadení.
  • Pokrytie s dlhým dosahom: Vyhradený silný zosilňovač výkonu a profesionálne antény s puzdrom odolným proti poveternostným vplyvom vyhovujúcim štandardu IP67.
  • Technológia Omada Mesh: Umožňuje bezdrôtovú konektivitu medzi prístupovými bodmi na získanie predĺženého dosahu a flexibilného nasadenia.
  • Rýchly roaming vždy zaistí neprerušované pripojenie: Užívatelia sa môžu spoľahnúť na jednoduché prepínanie svojich zariadení medzi prístupovými bodmi pri pohybe po dome alebo napríklad medzi kanceláriami.
  • Centralizovaná cloudová správa: Integrácia s platformou Omada SDN umožňuje cloudový prístup a vzdialenú správu.


Kľúčové vlastnosti EAP653:

  • Ultravysoké prenosové rýchlosti WiFi 6: Simultánne rýchlosti 574 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 2 402 Mbit/s v pásme 5 GHz poskytujú výslednú prenosovú rýchlosť 2 976 Mbit/s v sieti WiFi.
  • Vysoko účinná sieť WiFi 6: Väčší počet pripojených zariadení môže využívať vyššie rýchlosti.
  • Centralizovaná cloudová správa: Vďaka integrácii do platformy Omada SDN môžete celú sieť spravovať lokálne alebo cez cloud prostredníctvom webového rozhrania alebo aplikácie Omada.
  • Kanál 160 MHz: Zdvojnásobte kapacitu dát prenášaných behom špičky v jednom dátovom prúde s technológiou HE160.
  • Plynulé prepínanie medzi pripojenými zariadeniami: Užívatelia sa môžu voľne pohybovať v pokrytej oblasti bez toho, aby to malo nejaký vplyv na streamovanie videa a hlasové hovory.
  • Omada Mesh: Umožňuje bezdrôtovú konektivitu medzi prístupovými bodmi na získanie predĺženého dosahu a flexibilného nasadenia.
  • Technológia PoE+: Podporuje ako DC napájanie, tak 802.3at PoE+ napájanie pre uľahčenie inštalácie (DC adaptér nie je súčasťou balenia).
  • Ultratenký dizajn: Elegantný dizajn (Φ160 mm × 33,6 mm) pre pružnejšie nasadenie.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/business-networking/outdoor-ap/eap610-outdoor/
https://www.tp-link.com/cz/business-networking/omada-sdn-access-point/eap653/

Značky: