Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tohtoročné leto na terasách bude mať farbu sýtozelenej.

Nový aperitív P31 Aperitivo Green vás najskôr zaujme prenikavou zelenou farbou a následne poteší vaše chuťové poháriky sviežou chuťou pomaranča, absintu, rebarbory, škorice a liečivých byliniek. Prenesiete sa vďaka nemu už po prvom dúšku priamo do Benátok, odkiaľ aperitív pochádza. Ľahký aperitív je ideálnym osviežením na leto, obsahuje len 11 % alkoholu.

Príbeh P31 Aperitivo Green sa začal pred šiestimi rokmi v  historickej kaviarni Pedrocchi v talianskej Padove. Kaviareň je známa vďaka svojmu zelenému interiéru, zeleným tapisériám a krémovej zelenej káve. Práve na tomto mieste sa zrodila myšlienka vytvoriť niečo unikátne pre svojich zákazníkov, čím by svoju ponuku odlíšili od ostatných. Pôvodne sa teda P31 Aperitivo Green ponúkal iba v tejto kaviarni, kde si ho zákazníci hneď od začiatku zamilovali. Zakrátko sa dostal aj k najväčším milovníkom spritzu – benátskym gondolierom, ktorí si ho rovnako obľúbili. Vzhľadom na kvalitu a potenciál produktu sa autori receptúry rozhodli ponúknuť aperitív do širšieho predaja a neskôr produkt začali exportovať aj do ďalších krajín.

Na Slovensko sa dostal vďaka manažérke pre externé portfólio spoločnosti Heineken Slovensko Alexandre Angeletti, ktorú očaril mysticky pôsobiaci zelený nápoj na veľtrhu v Düsseldorfe. „Ako veľkú milovníčku Talianska ma tento produkt ihneď zaujal. V posledných rokoch zaznamenávame rastúci trend konzumácie letných spritzov. P31 Aperitivo Green je svojou odlišnou farbou a príjemnou chuťou zaujímavou zmenou, ktorou by sme radi rozšírili ponuku a priniesli tak zákazníkom nové osvieženie,“ poznamenala Alexandra Angeletti.

Názov aperitívu P31 v sebe nesie odkaz na talianske tradície a ingrediencie, ktoré v sebe skrýva. Písmeno P vzdáva poctu prestížnej kaviarni, v ktorej likér vznikol. Spája sa tiež so slávnym benátskym obchodníkom Marcom Polom, ktorý v minulosti dovážal z Ázie a Afriky rôzne koreniny, bylinky či exotické ovocie, z ktorých mnohé môžeme nájsť medzi 31 prírodnými ingredienciami v tajnej receptúre P31 Aperitivo Green.

Receptúra P31 vznikla vďaka starodávnej tradícii miešania bylín a prírodných ingrediencií na získanie alkoholu. „Táto znovuobjavená receptúra však bola upravená na súčasné požiadavky, pričom spája tradičné vône, staroveké vedomosti a modernú sviežosť,“ podotkla Angeletti. Medzi hlavnými ingredienciami nájdete napríklad škoricu, koriander, klinčeky, kamilky, rebarboru, zázvor, majorán, pomarančovú kôru, ale aj mnohé iné. Z nálevu vybraných aromatických bylín vzniká ľahký aperitív s nízkym obsahom alkoholu, obsahuje ho len 11 %.

Novinku môžeme podľa manažérky pre externé portfólio spoločnosti Heineken Slovensko Alexandry Angeletti považovať za výbornú alternatívu k dobre známemu oranžovénu spritzu. „Odporúčame pridať P31 Aperitivo Green do chladených miešaných drinkov. Bude všetkým prísadám kraľovať nielen vďaka hypnotickej zelenej farbe, ale aj lahodnej chuti,“ dodáva Angeletti.

Spoločnosť Heineken Slovensko uviedla aperitív na slovenský trh v apríli 2023 a je jeho výhradným distribútorom pre slovenský trh. Aperitív je dostupný napríklad na eshopoch Svet nápojov a alko90.sk. Sledujte aj jeho profil na Instagrame: p31_Aperitivo Green SK alebo na FBprofile https://www.facebook.com/P31aperitivo.sk.

Značky: