Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Technics dnes predstavuje nový gramofón najvyššej kategórie s priamym náhonom, model SL-1500C. Z doterajšieho špičkového modelového radu zdedil tento prístroj výnimočný zvuk, ku ktorému pridáva celý rad technológií Technics, ako napríklad bezjadrový motor s priamym náhonom alebo vysoko citlivé ramienko prenosky. Možnosti rozširuje tiež predzosilňovač s ekvalizérovým modulom, vďaka ktorému možno gramofón pripojiť k celej rade zariadení. Súčasťou základného balenia je vysoko kvalitná prenoska Ortofon 2M Red.

SL-1500C predstavuje kompletný gramosystém pre široké spektrum užívateľov, ktorý ocenia aj audiofilovia.

Kvalitný zvuk vďaka špičkovým audio technológiám

Bezjadrový motor s priamym náhonom zaisťuje stabilné otáčky

Špičkový zvuk s výnimočným odstupom signálu od šumu a presnou rýchlosťou otáčania vďaka priamemu náhonu je pre gramofóny Technics typický už dlhé desaťročia. Zamilovali si ho audiofilovia z celého sveta. Tieto prednosti preberá model SL-1500C od predchádzajúcich modelov najvyššej kategórie. Základom je bezjadrový motor s priamym náhonom a jediným rotorom. Ako názov napovedá, stator neobsahuje jadro, čo zamedzuje kolísaniu otáčok (cogging). Vývojári optimalizovali silu rotorových magnetov a vzdialenosť medzi bezjadrovým statorom a magnetmi

Tým sa dosiahol vyšší krútiaci moment zodpovedajúci modelu SL-1200MK5, avšak bez spomínaného občasného kolísania rýchlosti. Výsledkom prispôsobenia riadenia výkonu motora hmotnosti taniera je dokonalá presnosť otáčania a skvelé technické vlastnosti. Zvolené riešenie navyše znižuje nároky na údržbu a eliminuje nutnosť výmeny súčiastok po dlhodobom používaní.

Vstavaný predzosilňovač s ekvalizérovým modulom umožňuje pripojenie rôznych zariadení

Model SL-1500C je vybavený vstavaným predzosilňovačom s ekvalizérovým modulom, kompatibilným s prenoskami typu MM. Možno ho teda pripojiť aj k audiozariadeniu, ktoré nie je vybavené vstupom pre gramofón. Aby nevznikal nežiaduci šum, je konštrukcia celého prístroja precízne tienená a spomínaný modul má vlastné napájanie oddelené od napájania motora. Výsledkom je výnimočne čistý zvuk. Po zapojení gramofónu SL-1500C do vášho audiosystému si môžete vychutnať hudbu z vinylových platní v najvyššej možnej kvalite.

Čistý, funkčný a elegantný dizajn

Technics SL-1500C sa vyznačuje jednoduchým, funkčným a pritom atraktívnym dizajnom zodpovedajúcim tradícii značky.

Správna rýchlosť otáčania a presné čítanie drážky dosky

Presná rýchlosť otáčok

Pri systémoch s priamym náhonom je tanier priamo napojený na motor, takže rýchlosť otáčania dosky presne zodpovedá rýchlosti motora. Mimoriadne dôležité je teda presné riadenie motora. Pri modeli SL-1500C využili výrobcovia najmodernejšie technológie vychádzajúce z vývoja blu-ray prehrávačov.

Citlivé ramienko prispieva k presnému čítaniu signálu z drážky dosky

Ramienko prenosky kopíruje svojím pohybom otáčanie dosky a umožňuje tak presné čítanie signálu. Rameno Technics má tradične prehnutý tvar, ktorý zvyšuje jeho stabilitu. Základom je ľahká, ale veľmi pevná hliníková trubička. Precízne ložiská sú zavesené na gimbalovú konštrukciu, čo zaručuje presné kopírovanie drážok. Toto konštrukčné riešenie eliminuje riziko otrasov.

Dvojvrstvový tanier s vylepšeným systémom tlmenia vibrácií

Tanier, na ktorý sa pokladajú gramoplatne, je vyrobený z dvoch častí. Odľahčená gumová vrstva účinne tlmí vibrácie hliníkového základu. Tento systém zabraňuje nechceným rezonanciám pri prehrávaní a vylepšuje kvalitu zvuku.

Pevné šasi a antivibračný izolátor pre kvalitný zvuk bez vibrácií

Základom pre efektívne tlmenie vibrácií je kvalitné šasi a technológie zdokonaľované počas mnohých rokov vývoja špičkových gramofónov. Základ hliníkovej konštrukcie je pri tomto modeli doplnený druhou vrstvou špeciálneho materiálu (kombinácia ABS a sklených vlákien). Toto riešenie zaručuje vynikajúcu pevnosť a utlmenie takmer všetkých nežiaducich vibrácií.

Antivibračný izolátor tvorí guma s pružinami – táto kombinácia zaisťuje optimálnu frekvenčnú charakteristiku.

Jednoduché zapojenie a rozšírené možnosti

Prenoska Ortofon 2M Red v základnej výbave

Gramofón je štandardne vybavený prenoskou Ortofon 2M RED – stačí ho vybaliť z krabice, pripojiť do siete a k audiosystému a môžete počúvať. Na použitie s inými prenoskami možno upraviť výšku ramienka v rozmedzí 6 mm. Vďaka dodaným závažiam možno využiť prenosky s hmotnosťou 14,3 až 25,1 g.

Automatický zdvih ramena zmierňuje opotrebenie ihly aj dosiek

Poškodeniu platní a ihly gramofónu predchádza systém automatického zdvihnutia ramienka po dohraní poslednej skladby.