Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Priaznivci značky MINI a fanúšikovia motoristického športu netrpezlivo očakávajú debut nového modelu MINI John Cooper Works. Prvýkrát sa predstaví na tohtoročných pretekoch 24 hodín Nürburgring, jedných z najťažších vytrvalostných pretekov na svete, ktoré vyzývajú jazdcov a tímy, aby počas vyčerpávajúceho celodenného súboja rýchlosti, zručností a spoľahlivosť dobyli ikonickú Severnú slučku okruhu Nürburgring.

Nový model MINI John Cooper Works s benzínovým motorom, zahalený v maskovaní na mieru navrhnutom tímom MINI Design Team, vzdáva hold ikonickým červeno-bielym farebným kombináciám, ktoré používali klasické modely Mini v motoristickom športe v šesťdesiatych rokoch.

Nový model MINI John Cooper Works, ktorý oslávi svoju svetovú premiéru na jeseň 2024, predstavuje významný míľnik v záväzku automobilky MINI k inováciám a k dedičstvu. Odvážne predstaví nový rad MINI John Cooper Works vyvinutý s cieľom posúvať hranice rýchlosti a obratnosti dostupný v benzínovej, aj plne elektrickej verzii.

Historický míľnik, víťazstvo modelu Mini Cooper S spred 60 rokov na Rely Monte Carlo v roku 1964, pripomenie číslo 37. Tento odkaz slúži aj ako pocta bohatej tradícii motoristického športu značky MINI.

Nový model MINI John Cooper Works #317 prihlási súkromný pretekársky tím z Nürburgu Bulldog Racing a bude súťažiť v kategórii SP 3T.

Pretekárske vozidlo MINI Twin-Power Turbo, prezývané MINI John Cooper Works PRO, predstavuje dokonalé spojenie ikonického dizajnu a spoľahlivosti MINI s odbornými znalosťami tímu Bulldog Racing, ktoré absolvovalo mnoho testov na okruhu.

Druhým štartujúcim bude obľúbené čierne vozidlo MINI John Cooper Works #474 s manuálnou prevodovkou, ktoré predviedlo svoje schopnosti tým, že si na minuloročných 24-hodinových pretekoch na Nürburgringu zabezpečilo umiestnenie na stupňoch víťazov, čím v tvrdej konkurencii v kategórii VT-2 dokázalo svoju silu a potvrdilo svoje postavenie impozantného bojovníka vo vytrvalostných pretekoch.

S rastúcim napätím pred debutom môžu fanúšikovia automobilky MINI aj automobiloví nadšenci očakávať nezabudnuteľnú prezentáciu schopností nového modelu MINI John Cooper Works na tohtoročných pretekoch 24 hodín Nürburgring, ktoré sa konajú od 1. do 2. júna 2024.

Značky: