Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW Group začiatkom roka opäť aktualizuje softvér vo svojich vozidlách s operačným systémom BMW iDrive Operating System 7 a 8.

V súčasnosti je vďaka hardvéru a operačnému systému BMW iDrive Operating System upgradovateľných približne 4,7 milióna vozidiel BMW. Od roku 2019 ponúka BMW niekoľkokrát do roka bezplatné aktualizácie softvéru na diaľku pre infotainment, jazdu, asistenciu vodiča, komfort a bezpečnosť.

Nové funkcie pre digitálny kľúč BMW

Nedávna aktualizácia systému BMW Digital Vehicle Access umožňuje používateľom prvýkrát zdieľať BMW digitálny kľúč pre svoje vozidlo medzi telefónmi Apple iPhone a smartfónmi so systémom Android. Zdieľané BMW digitálne kľúče sa tiež ľahšie aktivujú vo vozidle. S aktualizáciou softvéru BMW možno BMW digitálny kľúč zdieľaný prostredníctvom smartfónu aktivovať priamo vo vozidle zadaním aktivačného kódu. Predtým musel byť konvenčný kľúč od vozidla umiestnený v priestore pre cestujúcich.

Parkovanie na diaľkové ovládanie

Ako ďalšiu inováciu pre určité krajiny a vozidlá predstaví nadchádzajúca aktualizácia softvéru na diaľku funkciu parkovania na diaľku. Zákazníkom umožňuje vykonávať diaľkovo ovládané parkovacie manévre mimo vozidla pomocou aplikácie My BMW – ako pohyby predtým zaznamenané vo vozidle pomocou manévrovacieho asistenta Manoeuvring Assistant. Zákazníci môžu svoje vozidlo zaparkovať dopredu alebo dozadu v okruhu šiestich metrov, pozdĺžne a aj priečne.

Nový mobilný operátor AT&T pre osobnú eSIM

BMW Remote Software Upgrade umožňuje zákazníkom mobilného operátora AT&T v USA používať Personal eSIM. Osobná eSIM integruje vozidlá BMW s operačným systémom 8 do existujúcej zmluvy o mobilnom telefóne zákazníka a umožňuje vozidlu mobilný štandard 5G. Zákazníci tak môžu telefonovať bez svojho smartfónu vo vozidle, streamovať dáta cez Wi-Fi hotspot a využívať video služby priamo vo vozidle.

Ďalšie funkcie a vylepšenia pre určité modely:

  • V prípade BMW iX môžu zákazníci zastaviť nabíjanie a odomknúť zámok nabíjacieho kábla prostredníctvom aplikácie My BMW
  • BMW iX, BMW Active Tourer a BMW X1 s voliteľným parkovacím asistentom (SA 5DM) dostávajú aktívny asistent riadenia pri cúvaní s pripojeným prívesom
  • Niektoré vozidlá, ako napríklad BMW radu 7 (2022) alebo nové BMW X1 (2022), majú po aktualizácii softvéru na diaľku nový My Mode režim – „Digital Art“
  • Zákazníci BMW X7 v USA a Kanade sa môžu tešiť na modernú svetelnú grafiku smerovky.

Obsah a požiadavky aktualizácie softvéru BMW Remote

Vzdialená aktualizácia softvéru je v súčasnosti k dispozícii pre viac ako 30 modelov BMW, a teda takmer pre všetky modely BMW s operačným systémom 7 a 8. Zákazníci môžu vidieť stav softvéru v ponuke nastavení svojho vozidla pod položkou Vzdialená aktualizácia softvéru (Remote Software Upgrade) a môžu vyhľadávať dostupné aktualizácie. Na inštaláciu sa vždy ponúka iba najnovšia možná aktualizácia, používateľ si nikdy nemôže nainštalovať nesprávnu verziu.

Dostupnosť pre aktualizácie, služby a funkcie závisí od modelu a výbavy vozidla, ako aj od nainštalovanej verzie softvéru v príslušnej krajine. Stránky webovej lokality BMW pre jednotlivé krajiny poskytujú informácie o obsahu a požiadavkách na aktualizáciu softvéru na diaľku, ktoré platia na príslušnom trhu. Pokyny a tipy na aktualizáciu softvéru na diaľku nájdete v príslušnom videu BMW s návodom.

Značky: