Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

VÚB predstavila novú verziu aplikácie VÚB Mobil Banking.

Má nový dizajn, je modernejšia, prehľadnejšia a  jednoduchšia na ovládanie. Pribudlo tiež niekoľko vylepšení, ktoré zjednodušia využívanie služieb a sprístupnia ich tak väčšiemu okruhu používateľov.

Nová verzia aplikácie VÚB Mobil Banking je ďalším krokom vo vylepšovaní elektronického bankovníctva.  „Online manažment financií je maximálne efektívny, pohodlný a šetrí čas. Preto je v našom záujme zabezpečiť klientom riešenie v podobe modernej a funkčnej aplikácie. Usilujeme sa, aby naše služby boli nielen atraktívnejšie, ale aby ich ocenili najmä klienti a radi ich využívali,“ hovorí Mária Horecká, vedúca oddelenia E-Biznis VÚB.

Nový Mobil Banking stavia okrem moderného dizajnu na maximálnej jednoduchosti a efektívnom prispôsobení sa svojmu používateľovi. „VÚB banka poriadne pridala na moderných trendoch. Aplikácia je dostatočne komplexná. Môžem si v nej spravovať platobné karty, priamo z nej zaplatiť faktúru, a to aj s použitím optického rozpoznávania IBAN kódu,“ dodáva Ondrej Macko, odborník na IT technológie touchIT, ktorý aplikáciu testoval.

Neprehliadnite ani naše redakčné video z testovania VÚB Mobil banking

TOP vylepšenia

Nová aplikácia prináša predovšetkým praktické „vychytávky“. Mimoriadne užitočný je Rýchly zostatok,  ktorý si dokáže klient pozrieť bez toho, aby sa do aplikácie vôbec prihlásil. Stačí si jeho zobrazovanie povoliť v nastaveniach.

Zrýchlili sme platby. Hneď v hlavnom menu pribudla funkcia Scan & Pay, v rámci ktorej si môže klient vybrať, ktorý zo skenerov chcete použiť – QR kód, čiarový kód alebo IBAN. Všetky sú pekne „pohromade“ vedľa seba.

Na prevod medzi svojimi účtami je možné využiť funkciu Na môj účet. Jednoduchým posunom prsta si vyberiete, z ktorého účtu chcete poslať peniaze na ktorý.

Potrebujete poslať priateľovi svoje číslo účtu? Využite možnosť zdieľať číslo účtu do SMS správy. Voľbu nájdete na paneli s rýchlymi akciami a tak svoje číslo účtu nemusíte kopírovať.

Praktickou novinkou je aj 2-úrovňové dynamické menu. V prvej úrovni nájdete základné položky, pričom niektoré z nich sa rozvetvujú do 2.úrovne. Je dôležité povedať, že menu vám ponúkne možnosti/funkcie podľa toho, aké produkty máte.

Na upravenej domovskej stránke pribudne každému prehľadný graf s použiteľnými prostriedkami na svojich bežných účtoch vrátane sporiacich účtov, povolených prečerpaní a kreditných kariet,a taktiež prehľad posledných transakcií na vybraných produktoch.

Do aplikácie VÚB Mobil Banking sa môžete dostať dvoma spôsobmi. Buď cez Internet banking, kde zostáva proces nezmenený alebo zjednodušenou aktiváciou priamo v samotnej aplikácii. Zadáte prihlasovacie údaje, ktoré používate v Internet bankingu a následne aktivačný kód, ktorý vám bude doručený do SMS na mobil. „Možnosti, ktoré ponúka nová aplikácia, budeme samozrejme ďalej rozvíjať. Už v najbližšom období prinesieme niekoľko špeciálnych funkcionalít pre zjednodušenie každodenného kontaktu klienta s bankou,“ dodáva M.Horecká.

Ako získate nový VÚB Mobil Banking?

Klientom, ktorí majú nastavenú automatickú aktualizáciu, sa nová aplikácia aktualizuje automaticky.
V prípade manuálneho nastavenia aktualizácie, si ju musia aktualizovať sami.  Nová aplikácia bude dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android 4.1 a viac a iOS 9 a viac. Pre operačný systém Windows Phone nebude nová verzia dostupná.

#withVÚB

S používaním novej aplikácie vám radi pomôžeme. S novým Mobil bankingom sme spustili aj webstránku with.vub.sk, na ktorej nájdete ďalšie užitočné informácie. Web je rovnako ako aplikácia moderný,
no pritom jednoduchý a prehľadný. Využiť môžete aj nové videonávody, či obrátiť sa na našich pracovníkov na pobočkách.