Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Microsoft Česká republika a Slovensko vymenovala Michala Stachníka do pozície Country Managera. Túto vedúcu pozíciu preberá od Michala Mareka, ktorý dočasne zastával funkciu po odchode Violety Lucovej, ktorá pobočku viedla do konca roka 2023. Michal Stachník nastupuje do vedenia spoločnosti 1. mája 2024.

Michal Stachník prichádza do Microsoftu s viac ako 25-ročnými skúsenosťami v IT priemysle. Pred nástupom do spoločnosti Microsoft pôsobil deväť rokov ako generálny riaditeľ spoločnosti Cisco v Českej republike a na Slovensku. Väčšinu svojej profesionálnej kariéry strávil v amerických IT korporáciách. Vyštudoval Vysokú školu technickú v Brne, kde sa špecializoval na informatiku.

Nový Country Manager Michal Stachník je známy svojím zameraním na predaj, výsledky a dlhodobý úspech kolegov, ktorých vedie. V náročnom IT biznise kladie mimoriadne nároky sám na seba – počas silového tréningu trávi štyrikrát do týždňa čas v posilňovni a hovorí, že tak ako sa nevzdáva boja s telesnou hmotnosťou, nikdy sa nevzdáva ani v biznise. Je neúnavným propagátorom cloudu, kybernetickej bezpečnosti, umelej inteligencie a úspešnej digitalizácie verejnej správy.

Okrem svojej práce sa Michal Stachník venuje aj charitatívnym projektom. Je členom správnej rady Nadácie Večná nádej a dlhodobo podporuje Fond pre deti v tiesni (Klokánek) a Nadáciu AutTalk.

Filozofiou Stachníka je, že aj keď ide o biznis, nie je to len o biznise. Jeho angažovanosť v charitatívnych aktivitách demonštruje jeho silný záujem pomáhať druhým a zdôrazňuje hodnoty, ktoré prináša do úlohy country manažéra.

Byť súčasťou takej úspešnej spoločnosti je pre mňa veľká česť a zároveň výzva, na ktorú sa teším. Je to neuveriteľná príležitosť uviesť víziu spoločnosti Microsoft do života, pretože sa snažíme využiť technológie a umelú inteligenciu na transformáciu odvetvia a posilnenie digitálnych schopností štátu.“

Schopnosť Michala Stachníka spojiť silné profesionálne zručnosti s osobným nasadením pomáhať druhým je presne to, čo Microsoft vo svojom vedení hľadá. Spoločnosť sa teší, že Michal Stachník prispeje k jej rastu a úspechu v Českej republike a na Slovensku.

Značky: