Aký to má zmysel, nevieme.

Ray tracing je technológia, ktorá umožňuje simulovať svetlo a odrazy v reálnom čase. Zároveň je to funkcia, na ktorú sa NVIDIA snaží lákať hráčov v prípade svojej novej generácie grafických kariet GeForce RTX.

Najnovšie však bude táto technológia dostupná aj pre majiteľov vybraných modelov grafických kariet GeForce GTX. NVIDIA ju sprístupní vo forme ovládača a to v apríli tohto roka. Ray tracing si tak budú môcť vyskúšať hráči s grafickou kartou GTX 1060 a vyššími modelmi.

Zoznam kariet, ktoré podporujú a budú podporovať ray tracing

Nie je jasné, aký má toto rozhodnutie zmysel. Ray tracing dnes podporuje minimum hier a technológia je natoľko náročná, že v prípade kariet GTX bude výrazne znižovať počet snímok za sekundu počas hrania.

Uvedomuje si to aj NVIDIA, ktorá pre staršie karty sprístupní iba niektoré základné efekty v rámci ray tracingu. Predpokladáme, že chce hráčom ukázať potenciál technológie a motivovať ich tak ku kúpe novej grafickej karty radu RTX.

Faktom je, že svoju domácu úlohu si musia najskôr spraviť samotní vývojári hier a podporu pre ray tracing do nich zakomponovať.

Pozrite si efekty technológie ray tracing

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

NVIDIA GeForce RTX 2060: Herná grafická karta pre masy? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit