Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť O2 Business Services predstavila technologické novinky, akými je napríklad aplikácia na bezproblémové parkovanie v meste, či Smart Lampa s integrovaným kamerovým systémom mestskej polície.

Koncepcia Smart City – inteligentné riešenia pre mestá a regióny, predstavuje víziu, kde mesto, prípadne kraj, využíva pre rozvoj všetky dostupné informačné a komunikačné technológie tak, aby svojim obyvateľom poskytovalo komfortné služby na najvyššej možnej úrovni vo všetkých oblastiach mestského života. O2 Business Services predstavila svoju víziu na odbornej konferencii SMART MOVE 2017 minulý týždeň.

„Naša spoločnosť predstavila unikátne smart riešenia pre odpadové hospodárstvo, mestské parkovanie či životné prostredie. V prezentačnom stánku mohli účastníci konferencie vidieť funkcionalitu daných riešení a taktiež Big Data platformu a aplikácie, ktoré sú srdcom každého mesta. Okrem toho sme predstavili aj model Smart Lampy, ktorá poskytuje nielen inteligentné osvetlenie, ale aj modernú Wi-Fi sieť a kamerový systém,“ povedal Stanislav Molčan, generálny riaditeľ O2 Business Services.

Smart riešenia pre odpadové hospodárstvo či lepšie parkovanie

Pre zlepšenie efektívnosti odpadového hospodárstva prináša O2 Business services online monitoring zaplnenosti kontajnerov, softvér pre plánovanie zberných trás a aplikácie pre občanov, čím vzniká úspora nákladov na vývoz odpadu, stabilizácia poplatkov za vývoz, optimalizácia trás zberných vozidiel a podporuje sa separovanie odpadov.

O2 Business Service rovnako ponúka riešenie aj pre problém parkovania v mestách. Prostredníctvom aplikácie je možné získať online informácie o obsadenosti, lokalite, dostupnosti, cene a prevádzkových hodinách parkovacích miest. Parkovacie miesto si je možné dokonca vopred rezervovať, nakoľko aplikácia umožňuje predikciu obsadenosti na základe dátových analýz a integráciu nových systémov platieb.

Smart Lampa

Mnohoúčelová Smart Lampa poskytuje inteligentné LED osvetlenie pre lepšiu energetickú efektivitu a bezpečnosť ulíc, zároveň však integruje kamerový systém mestskej polície a podporuje umiestnenie vysokorýchlostnej a bezpečnej Wi-Fi siete.

O2 Business Services okrem spomínaných smart riešení plánuje vybudovať sieť NB-IoT, štandardizovanú, bezdrôtovú, rádiovú technológiou s nízkou spotrebou, ktorá bola vyvinutá s cieľom pripojiť širokú škálu zariadení a služieb a túto technológiu chce nasadiť v licencovanom frekvenčnom pásme ešte v priebehu tohto roka.

Značky: