Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ocenenie ESET Science Award otvára nominácie do ďalšej kategórie Výnimočný vysokoškolský pedagóg. V nej ocení vysokoškolských pedagógov s ohľadom na ich vedecký aj pedagogický prínos. Uzávierka nominácií je 1. júla 2019.

Nadácia ESET vyhlásila začiatkom roka nové ocenenie výnimočných vedcov ESET Science Award. Ocenenie má ambíciu vzbudiť v slovenskej spoločnosti záujem o vedu, predstaviť výnimočné osobnosti slovenskej vedy a zvýšiť ich prítomnosť vo verejnej debate. „Predpokladom špičkovej vedy sú kvalitní vysokoškolskí pedagógovia. Preto tretiu, doplnkovú kategóriu venujeme oceneniu pre výnimočných vysokoškolských pedagógov,“ hovorí Paulína Böhmerová, projektová manažérka ocenenia ESET Science Award.

O ocenenie sa môžu uchádzať vysokoškolskí pedagógovia s minimálne 3-ročným pôsobením na niektorej zo slovenských akreditovaných vysokých škôl vo vybraných študijných odboroch. Odbornosť a výsledky nominovaného sú hodnotené za ostatných 6 rokov. Kritériami hodnotenia pedagógov sú ich pedagogické zručnosti, vedecký výkon, aj názory ich vlastných študentov. „Kvalitní a motivovaní pedagógovia stoja za úspechmi špičkových vedcov. Ocenením chceme poukázať na nesporný vplyv pedagógov na kvalitu vedy na Slovensku. Aj preto je nevyhnutné posilňovať ich postavenie v spoločnosti,“ vysvetľuje Paulína Böhmerová.

Súčasťou ocenenia je aj finančná odmena v hodnote 5 000 eur. Nominácie sa uzatvárajú 1. júla 2019. Online formulár je prístupný na stránke www.esetscienceaward.sk .

Značky: