Pred časom sa od Xiaomi oddelila aj značka Redmi, ktorá má za sebou veľmi úspešný rok.

Po tomto kroku Redmi rozšírilo svoje pôsobenie o ďalšie nové produkty, pričom jej smartfóny aj naďalej vynikajú skvelým pomerom ceny a výkonu. Xiaomi teraz pristupuje k rovnakej stratégii aj s ďalšou svojou značkou – POCO. Vzhľadom na to, že oznámenie o odčlenení pochádza od výkonného riaditeľa spoločnosti Xiaomi India Manu Kumar Jaina, zdá sa, že značka sa bude spočiatku zameriavať na indický trh.

Túto skutočnosť možno potvrdiť aj profilom na Twitteri – @IndiaPOCO, zatiaľ čo webová stránka je momentálne v tvare poco.in. Je však celkom možné, že indický trh zostane neskôr jediným, na ktorom sa zariadenia POCO budú v budúcnosti objavovať. POCO sa pritom stáva nezávislou značkou s vlastnou stratégiou. Je však možné, že niektoré väzby na Xiaomi zostanú aj naďalej zachované.

POCO / POCOPHONE F1

Značka Poco chce nadviazať predovšetkým na úspechy telefónov POCO / POCOPHONE F1

POCO F1 (pre indický trh)/ Pocophone F1 (ostatné trhy) bol predstavený v auguste 2018. Hlavným dôvodom popularity tohto telefónu bola jeho jedinečnosť – špičkové parametre s cenou, ktorá bola doslova zrazená na čo najnižšiu možnú hodnotu, vrátane kompromisov. Opäť sa tak zopakovala stratégia, ktorú pred niekoľkými rokmi vyskúšala aj spoločnosť OnePlus s prelomovým modelom One. 

POCO / POCOPHONE F1

Pocophone F1 v čase uvedenie fotil veľmi dobre, ako iPhone 8

Po POCO / Pocophone F1 však spoločnosť nepriniesla na trh žiadne ďalšie smartfóny, no pred pár dňami sa objavili správy o príprave nového modelu. Niektoré kroky spoločnosti Xiaomi mohli dokonca vzbudzovať u širokej verejnosti dojem, že značka POCO končí. Po tom, čo sa začalo významne investovať do značky Redmi a jej cenovo dostupných modelov (rovnaký segment ako POCO s nízkou cenou a dobrou výbavou), niet sa ani čomu čudovať. Oznámenie o tom, že sa POCO stane nezávislou značkou, prichádza len pár dní potom, čo sa objavili prvotné správy o POCO F2.

Aj keď zatiaľ nevieme, kedy presne spoločnosť POCO plánuje predstaviť nové zariadenie, tak sme si istí, že jeho uvedenie nebude už dlho trvať.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Cloudové služby mi spríjemňujú život

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.