Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ZyXEL predstavuje nový firewall USG20(W)-VPN, ktorý malým podnikom a kanceláriám ponúka vysokorýchlostne pripojenie a zároveň ochranu pred kybernetickými hrozbami.

Podporou virtuálnej privátnej siete (VPN) firewall zamestnancom umožňuje bezpečný prístup do firemných sietí z akéhokoľvek vzdialeného miesta, čím zvyšuje ich mobilitu a produktivitu. S rastúcou firemnou mobilitou pristupujú vlastníci aj zamestnanci spoločností stále častejšie k firemným dátam mimo pracoviska. Prístup do privátnych firemných sietí zo sietí verejných, ako napr. z internetu, však firemné dáta vystavuje riziku kybernetických útokov.

Úlohou pokročilého VPN firewallu ZyXEL USG20(W)-VPN je podnikom ponúknuť riešenie pre bezpečné vzdialené pripojenie využívajúce ochranu stavovou kontrolou paketov (SPI) a podporu VPN (IPSec / SSL / L2TP). Pre dokonalejšiu ochranu VPN pripojenie používa firewall USG20(W)-VPN certifikáty Secure Hash Algorithm 2 (SHA-2), ktoré umožňujú spoľahlivejšie overenie používateľov a väčšinou už nahradili predchádzajúcej generácii SHA-1. Pretože certifikáty SHA-2 na svete používajú viac ako tri štvrtiny internetových stránok a hlavné webové prehliadače, okrem iného Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox a Google Chrome, zariadenie kompatibilné s týmto certifikátom vašu sieťovú prevádzku ochráni pred útočníkmi.

Opakované nastavovanie pripojenie môže podniky stáť veľa drahocenného času. Model USG20(W)-VPN je preto vybavený funkciou auto-provisioning, vďaka ktorej môžu pripojené počítače (pomocou softvéru VPN Client Software) načítať VPN nastavenie firewallu a rýchlo sprevádzkovať VPN pripojenie. Pretože firemnej siete si nemôžu dovoliť ani krátkodobé výpadky, podporuje firewall duálny WAN (SFP a Ethernet). Užívatelia tak majú k dispozícii sekundárne pripojenie, ktoré vyrovnávaním záťaže a zálohovaním zaisťuje trvalú stabilitu sieťových pripojení. Bezdrôtový model USG20(W)-VPN dosahuje rýchlosť bezdrôtového prenosu podľa štandardu 802.11ac, vďaka čomu firmám odpadajú náklady spojené s nákupom ďalšieho bezdrôtového smerovača.

Komplexné portfólio bezpečnostných produktov a služieb spoločnosti ZyXEL je už 16 rokov zaradených do testov informačnej bezpečnosti vykonávaných laboratóriom ICSA Labs. Spoločnosť ZyXEL pre zlepšenie bezpečnosti prevádzkuje portály ZyXEL OneSecurity.com a myZyXEL.com, na ktorých používatelia nájdu aktuálne informácie o bezpečnosti, odporúčania, inštruktážne materiály, služby a ďalšiu podporu.

Značky: