Nikon CoolPix W100 je jednoduchý a v každom smere odolný fotoaparát, ktorý podáva dobré výsledky fotografií i videa.

Objektív fotoaparátu je NIKKOR s CMOS snímačom a rozlíšením 13,2 Mpx. Výhodou je trojnásobný optický zoom, elektronická stabilizácia obrazu, xenónový blesk a automatické zaostrovanie. Možnosti videa sú: 1080p a 640p, fotografie sú do rozlíšenia 13,2 Mpx. Vo výbave je 2,7-palcový, nedotykový TFT LCD displej, viacero kontextových tlačidiel a menu v českom jazyku. Oceňujeme dve samostatné spúšte, jedna pre fotografie, druhá pre video. V ponuke nájdete len niekoľko nastavení, ale naopak množstvo režimov na rôzne príležitosti. Fotografie môžete spestriť rôznymi úpravami, údajom o čase/dátume a taktiež o polohe, ktorá pochádza z prepojeného  smartfónu.

Konektivita je v plnej výbave: Wi-Fi, Bluetooth a NFC. To umožňuje vzdialené ovládanie zariadenia pomocou smartfónu s aplikáciou SnapBridge. Cez smartfón fotoaparát ovládate, fotografie ukladáte alebo zdieľate na sociálne siete. K drôtovému pripojeniu patrí microUSB (nabíjanie) a microHDMI (prepojenie s TV). Konektory sa nachádzajú v spodnej časti pod krytom, spolu so šachtou pre SD kartu a batériu. Tá má kapacitu 700 mAh a takmer celodennú výdrž. Najväčšou výhodou fotoaparátu je vodoodolnosť do 10 m, odolnosť voči pádom z výšky 1,8 m a taktiež odolnosť voči prachu a teplotám do -10 °C.

Cena:  159 €
Zapožičal: Nikon

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE