Segment odolných telefónov má svoje opodstatnenie a je veľká skupina používateľov, ktorá hľadá takéto telefóny. KAZAM Life R5 je praktický model z tohto segmentu, ktorý obsahuje len potrebné a naozaj využiteľné funkcie. Aj preto sa podarilo dosiahnuť priaznivú cenu, ktorá je niekoľkonásobne nižšia, ako pri iných modeloch. Je treba zdôrazniť, že nejde o smartfón a je tu vlastný operačný systém od výrobcu označený ako Kazam OS.

KazamR5_nowat

Life R5 má certifikáciu IP67, teda je prachotesný a neuškodí mu ani ponorenie do hĺbky 1 m pod dobu 30 minút. Značne pogumované a hliníkom spevnené telo odolá tlaku 1,5 tony a prežije pád z výšky dvoch metrov. Zadný kryt má dve skrutky. Vďaka miniatúrnemu skrutkovaču s kompasom a šnúrkou, ktorý je v balení, ho bez problémov dáte dole z telefónu. Pod 2500 mAh akumulátorom je priestor na klasickú veľkosť SIM karty a pamäťovú kartu. V tomto prípade však iba do 8 GB. Horný audio konektor aj spodný microUSB sú chránené gumovým krytom. Špeciálne vyzdvihujeme ovládacie tlačidlá. Sú plastové a veľmi dobre sa s nimi telefón ovláda. Ich oblý tvar kompenzuje menší rozmer klávesov a telefón je vhodný aj na ovládanie v rukaviciach. Displej má 2 palce a rozlíšenie 240 × 320 bodov. Na zadnej strane má aj 2 MPix fotoaparát s LED bleskom. Slúži však len na veľmi základné odfotenie. Vnímame ho viac len ako doplnok.

V každom prípade, operačný systém je dobre vybavený a je tu všetko potrebné na plánovanie času, nechýbajú utility ako kalkulačka, alarm, konvertor mien, aplikácia na poznámky a iné veci, ktoré v základe používateľ očakáva. Dátové pripojenie podporuje EDGE a Bluetooth. Rozhranie systému je kompletne v slovenskom jazyku a je veľmi prehľadné jednak po grafickej stránke a tiež po stránke logického rozmiestnenia produktov. Na príkazy používateľa reaguje okamžite.

Cena: 69 EUR
Zapožičal: AGEM Computers

Značky: