Chcete najnovší Office? Musíte používať najnovší Windows.

Microsoft oznámil, že kancelársky balík Office 2019 bude dostupný v druhej polovici tohto roka. Beta verzie programov si budú môcť používatelia vyskúšať v druhom štvrťroku.

Microsoft tiež zverejnil, že podmienkou pre inštaláciu jednotlivých programov balíka Office 2019 bude operačný systém Windows 10 alebo ďalšia verzia Windows Servera. Z pohľadu koncových používateľov to teda znamená, že ak máte starší Windows, ako je verzia 10, nový Office si nenainštalujete.

Hoci budú používatelia systému Windows 7 pravdepodobne nahnevaní, toto rozhodnutie je logické. Microsoft sa dlhodobo snaží zvýšiť počet používateľov svojho najnovšieho operačného systému, ktorý už dnes ponúka viacero exkluzívnych vlastností, ako sú hry od Microsoftu, ktoré si inak zahráte iba na Xboxe alebo obchod s aplikáciami. Pripomeňme, že Windows 10 v týchto dňoch predbehol systém Windows 7, čo sa počtu nainštalovaných počítačov týka.

Office 2019 ponúka programy Word, Excel, PowerPoint, Outlook ako aj Skype for Business, Exchange a SharePoint. Okrem drobných vylepšení by mali pribudnúť aj nové funkcie, lepšia podpora pre dotykové perá a pokročilejšie zabezpečenie.

Prečítajte si aj:

Windows 10 konečne prekonal Windows 7

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit