Vyjadrenie country managera Huawei k aktuálnej situácii:

“Spoločnosť Huawei sa zaväzuje naďalej poskytovať aktualizácie systému a bezpečnostné updaty pre majiteľov smartfónov s Google službami. Naši zákazníci budú dostávať aktualizácie softvéru a služby vďaka silnej open source komunite a pokročilým možnostiam výskumu a vývoja v Huawei. Robíme všetko preto, aby mali majitelia smartfónov s Google službami zachovaný štandard, na ktorý sú zvyknutí,” hovorí na margo situácie Thomas Liu, country manager Huawei Slovensko.

Otázky a odpovede

Budú smartfóny Huawei v budúcnosti schopné získať aktualizácie systému a bezpečnostné updaty?

  • Áno. Spoločnosť Huawei bude naďalej poskytovať aktualizácie systému a bezpečnostné opravy. Naši zákazníci budú naďalej dostávať aktualizácie softvéru a služby vďaka silnej open source komunite a vlastným pokročilým možnostiam výskumu a vývoja.
  • Vďaka našim dlhoročným skúsenostiam v oblasti distribúcie technológií, komunikácií, bezpečnosti a ochrany súkromia sme na zvládnutie takejto situácie dobre pripravení.

Budú aplikácie od Googlu a ďalšie aplikácie stiahnuté z obchodu Play naďalej dostávať aktualizácie?

  • V prípade telefónov s predinštalovaným obchodom Google Play budú všetky aplikácie stiahnuté z Google Play, rovnako ako aplikácie od Googlu, naďalej dostávať aktualizácie.
  • Pokiaľ ide o HMS telefóny od Huawei, ktoré neobsahujú Google Play a ďalšie aplikácie od Google, je možné nové aplikácie sťahovať, inštalovať a spravovať ich aktualizácie prostredníctvom predinštalovaného obchodu Huawei AppGallery.

Majú Huawei smartfóny, ktoré obsahujú Google služby a obchod Play, naďalej prístup do obchodu Google Play?

  • Všetky zariadenia Huawei, ktoré sú dodávané s predinštalovaným obchodom Google Play, môžu naďalej sťahovať a aktualizovať aplikácie prostredníctvom tohto obchodu.

Ako môžem používať aplikácie Google, ako sú YouTube a Mapy Google, ak môj telefón nemá predinštalovaný obchod Google Play?

  • Služby Google sú k dispozícii na použitie na ich oficiálnych webových stránkach. Tieto služby môžete využívať prostredníctvom internetového prehliadača telefónu.

Urýchľuje Huawei vývoj vlastného operačného systému? Aký silný je dnes ekosystém Huawei?

  • Spoločnosti Huawei a Google už mnoho rokov spolupracujú na rozvoji a podpore dnes prosperujúceho ekosystému Android. Huawei je naďalej odhodlaný podporovať tento ekosystém.
  • Na ochranu záujmov svojich globálnych používateľov pred vplyvom zákazu v USA sa spoločnosť Huawei rozhodla poskytnúť nezávislú a inovatívnu alternatívu pre správu aplikácií prostredníctvom ekosystému HUAWEI AppGallery. Ten je súčasťou ekosystému Huawei Mobile Services (HMS). HMS je navrhnutý tak, aby pomáhal vyvíjať nové aplikácie a lepšie využíval výhody našich integrovaných silných stránok v čipových sadách, zariadeniach a cloudu.
  • Obchod Huawei AppGallery slúži zákazníkom takmer desať rokov. Globálne bol spustený pred dvoma rokmi, pričom v súčasnosti distribuuje aplikácie vo viac ako 170 krajinách a regiónoch, čo z neho robí tretiu najväčšiu platformu pre distribúciu aplikácií na svete.

Môžu počítače Huawei naďalej používať Windows?

  • Áno. Všetky v súčasnosti dostupné počítače Huawei môžu naďalej používať systém Windows a pristupovať k relevantným službám.

Dostanú počítače Huawei v budúcnosti bezpečnostné updaty a aktualizácie systému Windows?

  • Áno. Všetky momentálne dostupné počítače Huawei budú naďalej dostávať bezpečnostné updaty a aktualizácie systému Windows.

Môže môj počítač Huawei naďalej používať softvér od iných spoločností okrem spoločnosti Microsoft?

  • Áno. Softvér, ktorý nepochádza od spoločnosti Microsoft, sa dá nainštalovať a používať ako zvyčajne.

Ovplyvní zákaz smart hodinky Huawei a ďalšie nositeľné zariadenia Huawei?

  • Nie. Produkty Huawei zo segmentu nositeľnej elektroniky nie sú zákazom ovplyvnené.

Zdroj: Huawei

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.