Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavenie prvého plne elektrického bezpečnostného vozidla Safety car od BMW M: BMW M GmbH, „Oficiálne vozidlo MotoGP ™“, predstavuje nové Safety car BMW i4 M50 pre Svetový pohár FIM Enel MotoE™ 15. augusta na Veľkej cene motocyklov Rakúska na okruhu Red Bull Ring (Rakúsko). Nahradí model BMW i8 Safety Car, ktoré predtým viedlo pole motocyklov v tomto šampionáte elektrických motocyklov, ktorý sa koná v rámci doplnkového programu seriálu MotoGP™.

Nové bezpečnostné vozidlo pre majstrovstvá sveta FIM Enel MotoE™ vychádza z modelu BMW i4 M50 (kombinovaná spotreba elektrickej energie: 22,5 až 18,0 kWh/100 km podľa WLTP; kombinované emisie CO2: 0 g/km podľa WLTP), ktorý príde na trh v novembri 2021. Prvé plne elektrické vysoko výkonné vozidlo od BMW M GmbH poskytne intenzívnu radosť z jazdy. S elektrickými motormi na prednej aj zadnej náprave s celkovým výkonom 400 kW (544 k) a s technológiou podvozka špecifickou pre modely M, ponúka podmanivú dynamiku jazdy. Emocionálny zážitok z jazdy podčiarkuje najmä zvuk jazdy, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre elektrické vozidlá BMW M. So všetkými svojimi vlastnosťami tvorí model BMW i4 M50 perfektný základ pre použitie ako Safety car v seriáli MotoE™.

„S modelom BMW i4 M50 vstupujeme do novej éry a predstavujeme naše prvé vozidlo s označením M s plne elektrickým pohonom,“ hovorí Markus Flasch, generálny riaditeľ spoločnosti BMW M GmbH. „S prvým M s elektrickým pohonom na batérie určujeme smer do budúcnosti, v ktorej predstavuje vzrušujúcu tému napríklad aj kombinácia extrémne športového a výkonného vozidla a elektrifikácie. Ukazujeme, že všetko, čo si ľudia spájali s hodnotami M, ako sú typický emotívny zážitok z jazdy M so športovým charakterom, sila a dynamika, to všetko je možné aj v plne elektrickom vozidle. Zatiaľ čo bežná verzia štvordverového Gran Coupé sa dostane na trh na jeseň, naši fanúšikovia sa toto leto môžu tešiť na svetovú premiéru na pretekárskom okruhu. Vhodnejšie bezpečnostné vozidlo pre MotoE ako BMW i4 M50 už azda ani nemôže byť – poskytuje plne čistý elektrický výkon. Tešíme sa na premiéru v Spielbergu.“

Svetový pohár FIM Enel MotoE™ je od roku 2019 súčasťou svetového šampionátu MotoGP™. Plne elektrická séria s motocyklami Energic ponúka vzrušujúce preteky a napínavé súboje na niektorých z najznámejších okruhov motocyklových pretekov.

Viac informácií o spoločnosti BMW M GmbH ako aj o aktivitách spojených s pôsobením ako Oficiálne vozidlo MotoGP™ nájdete na: www.bmw-m.com

Značky: