Akčná adventúra Okami sa pôvodne dostala na trh v roku 2006 vo verzii pre PlayStation 2. Neskôr sa objavila aj verzia pre Nintendo Wii a remake pre PlayStation 3. HD verzia teraz prichádza aj na ďalšie platformy, ako je PlayStation 4, ale najmä Xbox One a počítače so systémom Windows. Ignorujúc verziu pre Wii, Okami ste si mohli v minulosti zahrať iba na PlayStation.

Okami HD prináša najmä moderné vizuály. Hra vždy vynikala umeleckým štýlom a jej kreslená grafika patrí k tomu najkrajšiemu, čo je dostupné na trhu. HD verzia prináša ostrejšie textúry, avšak v tomto prípade nie sú vyslovene nevyhnutné. Praktickejšie je, že si okrem pôvodného zobrazenia vo formáte 4 : 3 môžete aktivovať aj moderné širokouhlé zobrazenie s pomerom strán 16 : 9.

Okami je z určitého hľadiska iná hra, ako je zvyšok dnešnej produkcie. Je to spôsobené tým, že vývojári z Clover Studio boli nezávislým japonským štúdiom a nebáli sa experimentovať. Trúfame si povedať, že hra ako Okami by dnes už nevznikla, avšak práve v tom spočíva jej čaro. Niekto by jej vytkol pomalší rozbeh a celkovo pomalšie tempo, avšak všetky tieto detaily sa podpisujú pod atypický a originálny herný zážitok. Okami nebol nikdy komerčný trhák, avšak kritici boli vždy nadšení unikátnosťou hry.

V Okami budete ovládať bieleho vlka a bojovať proti démonovi, ktorý spravil zo sveta pustatinu. Okrem skákania a jednoduchého boja budete využívať najmä magický štetec, skúmať herný svet a spoznávať jeho obyvateľov.

Pokiaľ máte radi mangu, Okami si pravdepodobne užijete viac, avšak nie je to nutnosť. Jediným predpokladom, aby ste si hru vychutnali, je pripraviť sa na niečo atypické. A ako sme už spomenuli, hlavným prínosom aktuálnej HD verzie je, že si Okami môžu zahrať aj majitelia počítačov a Xboxu One.

Zapožičal: Cenega

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 24,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit