Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Panasonic oznámila, že modely OLED televízorov pre rok 2019 budú vybavené režimom Netflix Calibrated Mode.

V ňom sa obraz automaticky nastaví tak, ako tvorcovia kalibrujú svoje monitory v postprodukcii a v pohodlí obývačky si budete môcť vychutnať filmy či seriály v perfektnej štúdiovej kvalite. Panasonic tak rozširuje svoju ponuku špičkového a maximálne verného obrazu aj do oblasti streamingu.

Spolupráca spoločností Panasonic a Netflix má už dlhoročnú históriu a teraz bude vďaka tomuto partnerstvu možné na OLED televízoroch Panasonic sledovať seriály a filmy známej produkčnej spoločnosti a streamingovej služby v najvyššej kvalite. Stačí zvoliť jedinú položku v menu pri sledovaní obsahu na Netflix sa môžete tešiť z presného podania farieb, dynamického kontrastu a špičkového prekreslenia pohybu – presne podľa predstáv tvorcov.

Režim Netflix Calibrated Mode možno použiť  v celom katalógu Netflix – pre filmy, seriály, dokumenty a pod. Napríklad fanúšikovia hororovej série Stranger Things môžu zažiť temné detaily sveta Upside Down ako nikdy predtým.

„Kvalita je pre nás všetkým a máme veľkú radosť, že našim predplatiteľom môžeme v OLED televízoroch Panasonic ponúknuť skvelý režim Netflix Calibrated Mode, takže si budú môcť užiť filmy a seriály v najvernejšej možnej podobe,“ potvrdil Rob Caruso, viceprezident Netflix pre technickú spoluprácu.

V roku 2019 je našim hlavným cieľom ponúknuť čoraz väčšiemu počtu zákazníkov skutočný hollywoodsky zážitok. Preto vybavujeme naše modely, vrátane tých základných, špičkovými technológiami Dolby Vision, Dolby Atmos a HDR10 +, atď. V tejto chvíli pridávame aj nový obrazový režim pre Netflix, ktorý prinesie ďalší „kúsok Hollywoodu“ až k vám domov“ uvádza Yasushi Murayama, šéf európskej AV divízie spoločnosti Panasonic.

Modely, ktoré podporujú režim Netflix Calibrated Mode:

Rad GZ2000, rad GZ1500, rad GZ1000 a rad GZ950

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.