Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spolupráca, tímový duch a prínos pre spoločnosť patria medzi sedem hlavných zásad, ktorými sa Panasonic riadi už viac ako 100 rokov. Tím spoločnosti tvorí vyše 270 000 zamestnancov po celom svete a tento rok doň privítali štyroch nových členov z radov profesionálnych športovcov.

Spojenie športovcov so značkou oznámil Panasonic na tohtoročnom veľtrhu CES v Las Vegas*. Sú nimi Michael Phelps, filantrop a najviac dekorovaný olympionik všetkých čias, držiteľ 28 olympijských medailí, z ktorých 23 je zlatých. Spolu s ním sa do tímu pridáva tiež pätnásťnásobná majsterka sveta a päťnásobná zlatá olympijská medailistka, americká plavkyňa Katie Ledecká. Ďalej potom Lex Gillette, štvornásobný strieborný paralympijský medailista v skoku do diaľky a motivačný rečník, a tiež japonsko-americká olympijská nádej Sakura Kokumai, sedemnásobný majster USA v karate.

Spolupráca vznikla v rámci digitálnej a sociálnej marketingovej kampane spoločnosti Panasonic #whatmovesus, ktorej cieľom je inšpirovať dnešnú mládež, aby si kládla vysoké ciele a aby tvrdo pracovala na ich dosiahnutí.

„Som veľmi rád, že môžem byť súčasťou značky, ktorá odráža moju filozofiu a snahu propagovať zdravý životný štýl a plnenie si svojich snov. Cením si dlhodobé úsilie, ktoré spoločnosť Panasonic vynakladá v oblasti spoločenskej zodpovednosti s dôrazom na vytváranie riešení, ktoré reagujú na potreby súčasnej spoločnosti,“ uviedol Michal Phelps.

Okrem samotnej kampane Panasonic plánuje venovať finančné prostriedky Nadácii Michaela Phelpsa, rovnako tak vzdelávaciemu programu Katie Ledeckej, ktorého cieľom je pomôcť študentom preskúmať kariéru v odboroch súvisiacich so STEM. Ten totiž pripravuje študentov na kariéru vo vede, v technologických a technických odboroch a v matematike prostredníctvom digitálnych kurzov.

Program STEM má teda za úlohu pripraviť čo najviac možných adeptov na voľné pracovné miesta. V priebehu najbližších piatich rokov bude totiž v Spojených štátoch čakať na uchádzačov 1,4 milióna nových pracovných miest v oblasti informatiky. Podľa údajov Bureau of Labor Statistics je však na školách aktuálne asi len 400 000 študentov informatiky. V súčasnosti trh ponúka viac ako 500 000 voľných pracovných miest v technických odboroch.

„Som potešená a je mi cťou, že spoločnosť Panasonic zdieľa moje hodnoty týkajúce sa vzdelávania a veľkoryso sa rozhodla túto iniciatívu sponzorovať,“ uviedla Katie Ledecká.

Panasonic dlhodobo investuje do programov a inštitúcií, ktoré podporujú rozvoj študentov, mládeže – teda pracovnej sily budúcnosti. Napríklad v Newarku v štáte New Jersey, kde sídli severoamerická centrála Panasonicu, študenti stredných škôl stážujú počas školského roka v rôznych firmách a získavajú tak skúsenosti z reálneho korporátneho prostredia. Osvojujú si technické zručnosti, ktoré používajú vo svojich podnikateľských projektoch.

Do skupiny Panasonic patria tiež ďalšie firmy, ktoré majú špeciálne vzdelávacie programy. Napríklad spoločnosť Hussmann, ktorá v spolupráci s technicky zameranou školou realizuje pre študentov program TechX. Zaujímavosťou je tiež pomerne čerstvá spolupráca nadácie Panasonic Foundation s nadáciou Hispanic Heritage, z ktorej vznikla programovacia akadémia Coding as a Second Language. Cieľom programu je otvoriť svet technológií znevýhodneným menšinám z radov hispánskej mládeže a umožniť im možnosť štúdia počítačového programovania.

„Chceme pomáhať vytvárať lepší život, lepší svet prostredníctvom produktov a riešení Panasonicu, ako aj našej filantropickej práce s investíciami,“ komentuje Lauren Salle, marketingová riaditeľka spoločnosti Panasonic Corporation North America. „Spoločenská zodpovednosť je súčasťou kultúry Panasonicu po stáročia. Je to pre nás samozrejmosť,“ dodáva.

* Celý záznam z tlačovej konferencie Panasonicu na veľtrhu CES môžete zhliadnuť tu

 

Značky: