Zjednotenie aplikácií Pošta a Kalendár nastane najskôr v druhej polovici tohto roka.

Microsoft, pod kódovým označením Monarch, označuje novú verziu programu Outlook. Zatiaľ ho nazýva ako One Outlook. Okrem toho, že spojí spomínané dve aplikácie dokopy, prinesie ďalšie funkcie.

Bude sa správať ako moderná aplikácia pre Windows. Takto sa zvyknú nazývať aplikácie stiahnuté z Microsoft Store. Mala by v sebe obsahovať možnosti pôvodných aplikácií ako aj webového rozhrania. Dáta sa budú ukladať na pevnom disku presne tak, ako pri klasických programoch pre Windows.

Zmenou prejde aj mobilná aplikácia, ktorá tak ako desktopová, dostane viac integrácie s ostatnými aplikáciami Microsoft Office 365. Napríklad zobrazenie úloh z aplikácie To-Do, súborov v tímovom priestore atď. Niektoré z možností previazaných aplikácií navzájom, sú vidieť už teraz. Prínosom bude hlasová integrácia a čítanie ako aj odpovedanie hlasom. Sumár aktivít si môžete vypočuť, tak ako znázorňujú obrázky nižšie.

Microsoft by mal začať testovať nový Outlook v druhej polovici tohto roka. Verejná dostupnosť novej aplikácie sa očakáva v priebehu roka 2022 – vtedy by mal One Outlook nahradiť predinštalované aplikácie Pošta a Kalendár vo Windows 10.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Ako zmeniť písmo v pošte Outlook?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.