Kde asi mohla nastať chyba?

OnePlus 12 je jedným z najočakávanejších telefónov konca roka 2023. Pred pár dňami sa dostal do predaja v Číne, pričom koncom januára budúceho roka sa dostane aj na globálny trh. Oficiálne predstavenie pre čínsky trh potvrdilo skvelé technické parametre a OnePlus 12 sa začal dostávať k prvým majiteľom, pričom niektorí z nich nie sú spokojní s nízkou kvalitou spracovania.

Nespokojných používateľov OnePlus 12 údajne trápi nízka kvalita dielenského spracovania, ktorá sa prejavuje v rôznych formách, čo dobre vystihujú zdieľané obrázky telefónov zobrazujúce viditeľné medzery medzi jednotlivými panelmi a rámom. Navyše, iní si všimli použitie nadmerného množstva lepidla v určitých častiach zariadenia. Zdá sa však, že zatiaľ najbizarnejší je príspevok od používateľa FIGO_2023, ktorý zverejnil fotografiu svojho telefónu OnePlus 12 zobrazujúcu malého mŕtveho chrobáka uviaznutého medzi panelmi. To však nie je všetko.

OnePlus 12 má problémy s nízkou kvalitou spracovaniaZdroj: Weibo/nin-nan
OnePlus 12 má problémy s nízkou kvalitou spracovania

Problémy sa očividne týkajú konštrukcie zariadenia, čo je až absurdné, že niečo “takéto” vôbec prešlo výstupnou kontrolou. Tá je údajne v prípade OnePlus na veľmi nízkej úrovni. Pri OnePlus 12 sa problémy týkajú zakrivených častí zadnej steny, panelu fotoaparátu a rámu. Nielenže ide o estetický nedostatok, ale tieto konštrukčné chyby majú vplyv aj na odolnosť voči prachu a vode. Okrem toho, takéto nedostatky nie sú nijako ospravedlniteľné alebo akceptovateľné. 

OnePlus 12 má problémy s nízkou kvalitou spracovaniaZdroj: Weibo
OnePlus 12 má problémy s nízkou kvalitou spracovania

Hoci s problémami sa stretli iba niektorí majitelia OnePlus 12, tak je veľmi skoro vyvodzovať nejaké závery. OnePlus určite problém prešetrí a poskytne oficiálne stanovisko. Ostáva iba dúfať, že globálny predaj už nebude sprevádzaný podobnou kauzou. 

Globálne uvedenie OnePlus 12 by malo byť už 23. januára 2024.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.