Do predstavenia OnePlus 6 ostáva ešte zopár dní. Na verejnosť sa dostali nové informácie o cenách, dátume vydania a nové detailné rendery.

Doplnené 14.5.2018: Pozrite si nové detailné obrázky OnePlus 6.

Zopár dní pred oficiálnym predstavením nemecký Amazon spravil chybu a uverejnil vysoko kvalitné rendery, ktoré odhalili nielen smartfón, ale aj ceny spolu s dátumom uvedenia do predaja. Krátko na to sa tieto úniky z internetu stiahli, ale to nezabránilo, aby sa tieto informácie dostali na verejnosť.

Podľa spoločnosti Amazon bude predaj spustený 22. mája. Je to deň po tom, ako si budú môcť vybraní zákazníci zakúpiť prvé kusy OnePlus 6 v malom množstve exkluzívnych predajných miest, takže tento údaj je veľmi vierohodný.

V Európe sa začne novinka predávať od 519 € v 64 GB verzii a 569 € zaplatíte za 128 GB verziu. Tento nárast cien je oproti 5 a 5T iba nepatrný, čo určite poteší veľa fanúšikov značky. Farebné prevedenie sa dočkalo aj novej verzie Mirror Black  a dostupné bude aj prevedenie v klasickej farbe Midnight Black. Očakáva sa aj uvedenie bielej varianty.

Nové rendery nám okrem detailnejšieho pohľadu v podstate nič nové ohľadom dizajnu neprezradili. Tak môžeme očakávať smartfón, ktorý prinesie 6,3″ displej s výrezom a rozlíšením 1080 x 2280 pixelov spolu so Snapdragon 845.

Predstavenie OnePlus 6 bude 16. mája v Londýne.

 

Doplnené 13.4.2018: Predajca príslušenstva ponúka nový pohľad na pripravovaný OnePlus 6.

Spoločnosť OnePlus sa pripravuje na dôležitý okamih predstavenia ďalšieho zariadenia. Najnovšie obrázky pochádzajú od výrobcu Olixar, ktorého ochranné púzdra sa objavili na stránke MobileFun.

Pri pohľade na obrázky zo stránky MobileFun prichádza k malým, ale o to dôležitejším zmenám oproti obrázku, ktorý sa objavil pred pár dňami z testu DxOMark. Zásadná odlišnosť je pri pohľade na bradu smartfónu. V prípade DxOMark obrázka je stále zachovaná brada, pričom pri predajcovi púzdier je zariadenie vyobrazené bez brady.

Tak, či onak sme pri pohľade na nové snímky získali ucelenejšiu predstavu o novom OnePlus 6, ktoré sa čoskoro predstaví a možno aj príjemne prekvapí. Uvidíme v máji.

Pôvodný článok 10.4.2018: Carl Pei, CEO OnePlus, pred dvoma týždňami potvrdil, že nový OnePlus 6 príde s výrezom v displeji. 

K tejto horúcej téme sa vyjadril aj spoluzakladateľ spoločnosti Pete Lau, ktorý ubezpečil, že výrez bude možné skryť. Počas víkendu sa na verejnosť dostala snímka prednej steny OnePlus 6, ktorá poskytuje dostatočný obraz o tom, ako bude nový model čínskeho OnePlus vyzerať.

Vo výreze displeja je umiestnená predná selfie kamera, LED kontrolka a slúchadlo. Bočné rámčeky, ako aj čelo a brada zariadenia sú pomerne tenké. Uniknutá fotka OnePlus 6 nesie na sebe logo DxOMark, čo naznačuje, že by mohol existovať aj protokol z testu fotoaparátov.

Umiestnenie ovládacích tlačidiel nie je prekvapením. Tlačidlo napájania je vidieť vpravo. Na ľavej strane sa nachádza ovládač hlasitosti spolu s posuvným voličom režimov, ktorý sa stal už tradičným ovládacím prvkom zariadení OnePlus.

Snímač odtlačkov prstov by sa mal nachádzať na zadnej strane. Pre pohodlnejšie odomykanie smartfónu bude pravdepodobne k dispozícii aj tzv. Face Unlock, ktorý už OnePlus testuje a očakáva sa, že sa použije už pri OnePlus 6.

Podľa potvrdených parametrov môžeme očakávať použitie Snapdragon 845 a 8 GB pamäť RAM, 16 + 20 Mpx duálny fotoaparát a batériu s kapacitou 3,450 mAh.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

OnePlus 6 bude predstavený už 5. mája. Pozrite si pozvánku

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.