Spoločnosť sa doteraz výhradne sústredila iba na produkciu smartfónov a príslušenstva.

Zakladateľ a CEO spoločnosti Pete Lau oznámil, že v budúcom roku OnePlus rozšíri svoje pôsobenie a predstaví svoj prvý televízor. Táto novinka by znamenala prvý krok v budovaní prepojenia používateľskej skúsenosti medzi existujúcimi produktmi od tejto mladej čínskej spoločnosti.

Nová produktová línia televízorov by mala vychádzať z prémiového dizajnu a kvality, na akú sme zvyknutí už pri smartfónoch OnePlus. Používatelia, ktorí sa rozhodnú zakúpiť si televízor od OnePlus by sa mali hlavne tešiť z nových výhod inteligentného prepojenia.

Domáce smart prostredie by sa tak malo dostať na ďalšiu úroveň. Aby sa to podarilo, spoločnosť musí vytvoriť produkt vysokej kvality obrazu a zvuku. Ohľadom novej TV zatiaľ nemáme veľa informácií, ale jedno je isté, že pôjde o televízor so 4K HDR panelom. Pete Lau poznamenal, že televízor od OnePlus bude predstavený už počas budúceho roka.

Ak by sme sa sa snažili bližšie určiť dátum predstavenia novej TV, tak do úvahy by sme mohli brať aj termín predstavenia OnePlus 7, niekedy v máji 2019. Produktová línia televízorov, na rozdiel od tej smartfónovej, by mala získať podstatne dlhšiu aktualizačnú podporu. Hovorí sa o období až piatich rokov od spustenia predaja.

OnePlus cíti potrebu predstavenia vlastnej smart TV aj z dôvodu, že aktuálny trh neponúka dostatočne vybavené produkty na to, aby používatelia získali všetko to, čo by mohli.

Vo veľkej miere sa bude v pripravovanom televízore využívať umelá inteligencia. Nateraz je ale ešte priskoro tipovať, ktorý asistent sa nakoniec objaví ako súčasť OnePlus televízorov. Spoločnosť sa vydáva na cestu, ktorá je pre ňu veľkou výzvou. Hlavným prínosom má byť v prvom rade inovácia a posúvanie technologických hraníc pre produkty, ktoré denne používame.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Recenzia OnePlus 6: V znamení rýchlosti

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.