Novinka patrí do základného modelového radu A.

Spoločnosť OPPO na slovenský trh uviedla smartfón OPPO A57s. Tento cenovo dostupný telefón ponúka kvalitný fotoaparát, rýchle nabíjanie a pútavý zvukový zážitok. Zaujímavý je aj samotný dizajn. Je ultratenký, vďaka čomu sa s telefónom ľahšie manipuluje a je aj veľmi dobre prenosný. Novinka je na Slovensku v predaji od 14. októbra u operátora Telekom.

Okrem modelu A57s sa na Slovensku koncom októbra spustí predaj aj modelu A17. K dispozícii bude u autorizovaných predajcov.

ColorOS 12.1 prináša vyššiu efektivitu a ochranu súkromia

V telefóne je nainštalované používateľské rozhranie ColorOS 12.1, ktoré beží na Androide 12. Je plné softvérových vylepšení, ktoré spríjemňujú každodennú prácu s telefónom. Funkcia FlexDrop ponúka skutočný multitasking a spúšťa aplikácie v pohyblivých oknách, zatiaľ čo prekladač s Google Lens umožňuje používateľom prekladať text na obrázkoch rýchlym gestom pomocou troch prstov. 

Vylepšená ochrana osobných údajov dokáže z fotografií pred ich zdieľaním odstrániť informácie o polohe a chráni tak používateľov. OPPO A57s možno odomknúť pomocou odtlačku prsta alebo pomocou tváre. Čítačka odtlačkov sa nachádza v bočnom tlačidle napájania. 

OPPO A57sZdroj: OPPO
OPPO A57s

Rýchle nabíjanie a dlhá výdrž batérie

OPPO A57s podporuje 33 W technológiu nabíjania SUPERVOOC. Tá dokáže 5000 mAh batériu telefónu nabiť za 72 minút. Len 10 minút nabíjania stačí na ďalšie takmer 3 hodiny používania. 

Funkcia Optimized Night Charging vyráta kedy telefón v noci nabíjať, aby bola batéria čo najmenej namáhaná. Naopak funkcia Super Nighttime Standby znižuje nočné vybíjanie batérie na 2 %, keď je telefón odpojený zo siete. Batéria je taktiež chránená pred prebíjaním a vybíjaním, aby sa maximalizovala jej životnosť.

OPPO A57s má 6,56-palcový displej s rozlíšením HD+. Obrazovka reprodukuje 96 % farebnej škály NTSC. Vďaka funkcii All-Day Eye Comfort sa obrazovka automaticky prispôsobuje najtmavším a najsvetlejším podmienkam, takže displej vyzerá prirodzene v akomkoľvek priestore. Pre používanie v noci je k dispozícií režim Eye Comfort, ktorý znižuje vyžarovanie modrého svetla z displeja.

OPPO A57s je vybavený Ultra-Linear Stereo reproduktormi, ktoré poskytujú široký stereofónny zvuk s až dvojnásobnou hlasitosťou 88 dB oproti štandardnému prevedeniu. Režim Ultra Volume posúva hlasitosť ešte o 0,44-násobok, vďaka čomu je zvuk čistejší a hlasnejší. Spracovanie signálu Dirac 3.0 ďalej vylepšuje zvuk pri prehrávaní hudby, filmu alebo tiež aj herný soundtrack.

OPPO A57sZdroj: OPPO
OPPO A57s

Smartfón OPPO A57s je vybavený dvojicu fotoaparátov. Vo výbave sa nachádza hlavný 50 Mpx a sekundárny 2 Mpx fotoaparát s vylepšeným softvérom vrátane portrétneho režimu s rozostrením pozadia a funkciou Nightscape pre fotografovanie v horších svetelných podmienkach. 

Selfie fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx. Vďaka funkcii Nightscape zachytí kvalitné selfie za každého svetla. Funkcia retušovania portrétov ovládaná umelou inteligenciou automaticky upravuje jednotlivé snímky pre ešte lepšiu kvalitu.

Ultratenký dizajn s efektom OPPO Glow 

OPPO A57s má  hrúbku len 7,99 mm. Telefón má odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54. Vďaka dizajnu OPPO Glow nie sú na povrchu telefónu vidieť žiadne odtlačky prstov alebo škrabance. Farebné prevedenie Hviezdna čierna má matný finish a pripomína nočnú oblohu. Počas budúceho roka bude telefón dostupný taktiež vo variante Nebesky modrá. 

Dostupnosť a ceny 

OPPO A57s je na Slovensku k dispozícii vo Hviezdne čiernej v pamäťovej verzii 4 GB / 64 GB. Internú pamäť možno rozšíriť pomocou MicroSD kariet a to až na 1 TB. Odporúčaná predajná cena je 199 eur. 

Novinka bude čoskoro dostupná aj u predajcu Nay a u ďalších predajných partnerov. 

Zdroj: OPPO

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.